Pioneer pretvara vaš smartfon u zgodni touchscreen ekran na komandnoj tabli

Zašto biste kupovali veliki, skupi ekran osetljiv na dodir za vaš auto kada već nosite u svom džepu veliki smartfon sa ekranom osetljivim na dodir?

To je logika kojom su se vodili u kompaniji Pioneer kada su napravili uređaj po imenu SPH-10BT, koji je imao svoju premijeru u Sjedinjenim Državama na sajmu potrošačke elektronike CES 2019, ponudivši jednostavan – i bezbedniji – način da koristite svoj iPhone ili Android uređaj sa komandne table.

Dizajniran je da paše u standardni ulaz za radio koji već godinama srećemo u automobilima.

Međutim, umesto da ima svoj veliki ekran, ili ekran koji izlazi iz njega, što je rešenje kojem pribegavaju mnogi single DIN uređaji, on ima integrisan držač za smartfon.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

Samsung Note20 serija dostupna u Srbiji

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. najavila je za...

TEST: Najbolji aktuelni telefon – Apple vs Samsung:...

Sredinom godine poredimo telefone koji se predstavljaju na...

Fenomenalni pokloni uz kupovinu Samsung telefona!

Samsung je pripremio posebnu promociju u okviru koje...

TOP 5: Gedžeti i dodaci za bicikl koji...

Vožnja bicikla je odličan način da izađete napolje,...

KEF predstavlja Mu7 slušalice sa potiskivanjem buke koje...

Nastavljajući tradiciju kreiranja neponovljivog zvuka i dizajna, KEF...

TOP 5: Must-have zdravstveni tehnološki gedžeti koji će...

Vreme je da postavite svoje zdravlje kao prvi...

Nokia 7.1 dobija nadogradnju za Android 10 operativni...

Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, najavila je...

CES 2020: HP Elite Dragonfly G2 je prvi...

HP Elite Dragonfly je bio iznenađujuće odličan laptop...

TEST: Honor 50 (best buy nagrada) – Honor, drugo...

Nekad je to bio „sub brand“ velikog kineskog...

Naprednije performanse i vrhunski ekran – Nokia 3.2

Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, najavila je...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...

Sea Ray SLX 260 – Čista radost

Profil mu je brz i sportski, enterijer je...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th – 1 od...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th nastaje na 75....

Jeanneau Cap Camarat 10.5 CC – Najveći model...

Jeanneau predstavlja najveći model sa centralno postavljenom konzolom...

Sea Ray 320 Sundancer Coupe – Kruzer sa...

Kruzer ili gliser, kako god da nazovete Sea...

Saxdor 270 GTO – Sledeća velika senzacija

Saxdor je na međunarodnom sajmu nautike u Sautemptonu...

X-Boat 37 – Kreiran da oduševi

X-Boat 37 odlikuju izuzetan dizajn i prostrane korisne...
Zašto biste kupovali veliki, skupi ekran osetljiv na dodir za vaš auto kada već nosite u svom džepu veliki smartfon sa ekranom osetljivim na dodir? To je logika kojom su se vodili u kompaniji Pioneer kada su napravili uređaj po imenu SPH-10BT, koji je imao svoju premijeru u Sjedinjenim Državama na sajmu potrošačke elektronike CES 2019, ponudivši jednostavan – i bezbedniji – način da koristite svoj iPhone ili Android uređaj sa komandne table. Dizajniran je da paše u standardni ulaz za radio koji već godinama srećemo u automobilima. Međutim, umesto da ima svoj veliki ekran, ili ekran koji izlazi iz njega, što je rešenje kojem pribegavaju mnogi single DIN uređaji, on ima integrisan držač za smartfon. Držač može da se rotira i drži smartfon uspravno ili vodoravno. Kada preuzmete Pioneer Smart Sync aplikaciju telefon se pretvara u interfejs koji će vozač s lakoćom koristiti, i koji mu daje pristup multimedijalnim sadržajima, navigaciji i drugim funkcijama. Smartfon se povezuje sa uređajem preko Bluetootha, pa nema kablova koji vise naokolo i smetaju. Na prednjem delu se nalazi šest fizičkih dugmića za prečice. To omogućava jednostavnije menjanje između izvora, uključivanje glasovnih komandi i učitavanje već instalirane navigacije. Tu su i dugmići za poruke – uključujući i opciju da vam aplikacija pročita dolazeće poruke – kao i dugmići za pozive, a tu je i dugme koje vas direktno vodi u samu Pioneer Smart Sync aplikaciju. Interfejs telefona pritom može da se personalizuje, pa tako može da se promeni da se slaže sa osvetljenjem u kabini automobila. A može i da emituje DJ efekte i virtuelni „light show“ dok puštate vašu omiljenu muziku. Ako imate komplet Pioneer ND-PS1 zadnjih parking senzora, oni takođe mogu da se povežu na SPH-10BT. U tom slučaju, ne samo da ćete dobiti zvučno upozorenje ako ste blizu da udarite u nešto dok idete u rikverc, već ćete dobiti i grafički prikaz na ekranu svog telefona. Sa smartfon aplikacijama poput navigacije, koje su toliko rasprostranjene među vozačima, i sistemima za projektovanje korisničkog interfejsa poput Apple CarPlay i Android Auto koji su sve više dostupni u novim vozilima, postavlja se pitanje zašto proizvođači automobila češće ne instaliraju držače za telefone na svoje komandne table. Najčešći odgovor je da bi se na tako nešto gledalo kao na podsticanje na odvraćanje pažnje vozačima, a to nosi svakojake potencijalne pravne posledice koje idu uz taj rizik. U kompaniji Pioneer se slažu da ne treba da koristite SPH-10BT ako vam ovaj uređaj odvraća pažnju sa puta ispred vas. To bi možda više moglo da bude pitanje toga na kojoj poziciji na komandnoj tabli ćete montirati uređaj. Ako je slot za radio postavljen nisko na centralnoj konzoli, moglo bi da bude ergonomički nezgodno. To naravno zavisi od automobila koji vozite, ali ako ste voljni da ga isprobate, nećete morati da čekate još dugo. Pioneer SPH-10BT će biti dostupan u Sjedinjenim Državama već u februaru, sa očekivanom cenom od 150 dolara.