Zvučnik koji je ograničen na 2.500 pari u celom svetu ima kućište debljine 19 mm od MDF ploče sa završnom obradom od održivog furnira od američkog oraha. Ploča tviter zvučnika je iz visokocenjenog modela Esotar T330D, ali je uparena sa najnovijom Esotar 3 tviter jedinicom – kao kod modela iz najskuplje Confidence serije.

Drajver srednjih tonova i basova – 18W75 XL Heritage Special MSP Woofer – je verzija onog koji možete naći u nedavno ukinutoj seriji ovog brenda po imenu Evidence Platinum sa njegovom eksponencijalnom konstrukcijom dijafragme. Ovaj drajver prelazi preko užljebljenih ivica prednjeg ležišta i njegovog prepoznatljivog žljeba, iako njegov prelazak na bočne panele ne kreira izbočinu.

Što se tiče kućišta, zadnji deo Heritage Special modela je veliki aluminijumski panel sa iznenađujuće velikim bas portom. Priključne tačke su top Nextgen 710 Cu od WBT-a; čist bakar koji koristi sofisticirani proces lepljenja na atomskom nivou koji je razvila kompanija WBT kako bi se napravili zlatni terminali bez potrebe za kapacitivnom niklovanom zaštitom na površini. Iako nisu ogromni u smislu degradacije signala, čak i ovi terminali su odabrani da spreče da vrtložne struje ometaju muzičke signale.

Klasični Dynaudio detalj je korišćenje skretnice prvog reda. To znači najjednostavniju moguću mrežu sačinjenu od najkvalitetnijih komponenti. Problem sa pravljenjem skretnice prvog reda je što je to lakmus test za drajversku jedinicu zvučnika, a malo kompanija bira da na ovaj način testiraju svoje proizvode.

Naročito jer mnogo proizvođača zvučnika bira drajvere drugih proizvođača. Kako Dynaudio kontroliše sve ključne komponente u zvučniku, oni mogu da dizajniraju skretnicu zvučnika koja isporučuje odličnu faznu linearnost i apsolutnu jasnoću zvuka, prvenstveno zato što nema nekog naročitog skretanja uopšte.

Zvučnik Heritage Special je jedan od onih retkih modela koji sve radi podjednako dobro.
Naravno, uvek će postojati oni koji ne vide šumu od drveta i nikada neće moći da pređu preko cene ovog malog zvučnika od 6.420 evra.

A onda imamo one koji su ih čuli, a to je retko zadovoljstvo koje ćete zažaliti ako propustite.

Prethodni tekstTOP 5: Must-have zdravstveni tehnološki gedžeti koji će unaprediti vašu produktivnost
Sledeći tekstVirus na modu WhatsApp aplikacije!

Leave a Reply