Premda svaki muzički zapis zauvek ovekovečava trenutak u vremenu, tehnologija koja ga reprodukuje definitivno nije nepromenjiva.

Ali to može da bude i dobro: povratak vinila, uz napretke koji su ostvareni u oblasti reprodukcije CD zvuka, znače da se „old-skul“ sistemi vraćaju u trku paralelno sa najsavremenijim striming servisima zasnovanim na tehnologiji oblaka.

U nastavku ćete naći tri veoma različite komponente, a svaka od njih je u vrhu svoje kategorije.

NAD Masters M33 Streaming BluOS pojačalo

M33 suštinski predstavlja šest komponenti u jednoj – to je muzički strimer, digitalno-analogni konverter (DAC), fono pretpojačalo, pretpojačalo, pojačalo i pojačalo za slušalice.

Njegova bežična BluOS tehnologija koristi tablet ili smartfon da pristupi striming servisima dok se sinhronizuje sa drugim BluOS uređajima za pristup mreži u kući i pruža bežičan zvuk u celom domu.

M33 ima elegantno aluminijumsko kućište koje je prelepo mašinski obrađeno i ima crni stakleni ekran na dodir koji prikazuje meta podatke i slike koje idu uz muzičke albume.

Za napajanje je zadužena Purifi hibridna tehnologija za digitalno pojačavanje koja isporučuje električnu energiju snage 200 vati po kanalu pri 8 oma uz ultranisku distorziju; čak i kada imate relativno neefikasne zvučnike zvuk je transparentan i momentalan, sa prirodnom toplinom i autoritativnim basom.

NAD Masters M33 ne bi bio precenjen čak ni kada bi imao cenu koja je četiri puta skuplja od njegove sadašnje cene koja iznosi 4.999 dolara.

Luxman D-10X Super Audio CD plejer

Ako se vaš sistem zasniva na ozbiljnoj kolekciji CD-ova, Luxman D-10X sa cenom od 16,495 dolara je CD plejer nakon kog vam više nikada neće trebati novi.

Sa prelepim, peskiranim, belim kućištem i debelim prednjim panelom od aluminijuma, ovaj uređaj predstavlja statusni simbol.

Ubacivanje diska podseća na depozitovanje neke dragocenosti u malecki bankarski sef, a nosač CD-a se zatvara uz jasan, prijatan zvuk.

Sa težinom od skoro 23 kg, Luxman SACD/CD plejer ima podršku za MQA i može da služi kao samostalni digitalno-analogni konverter za muzičke fajlove sa kompjutera ili sa striming servisa.

Pored toga, deo oko digitalno-analognog konvertera je dizajniran oko novog čipseta japanskog proizvođača ROHM Semiconductor.
Luxman D-10X je prvi uređaj iz segmenta potrošačkih audio proizvoda koji koristi ovaj čipset.

Andover Model-One gramofonski muzički sistem

Ako ste razmišljali o gramofonskim pločama, ili ste pronašli neke vredne ploče na tavanu, Model-One Gramofonski muzički sistem Kompanije Andover Audio predstavlja celokupno rešenje u jednom kućištu po ceni od 1.999 dolara.

Sa dizajnom koji predstavlja omaž sredini prošlog veka i dovoljno kompaktnim dimenzijama da ga možete postaviti na Nelson klupu kompanije Herman Miller, Model-One sadrži i gramofon kompanije Pro-Ject kao i ručicu od ugljeničnih vlakana i unapred montiran Ortofon 2M Silver kertridž.

Ovaj svestrani sistem takođe ima i integrisane zvučnike i pojačalo. Unutar zvučne kutije nalaze se četiri vufera veličine 3,5 inča sa aluminijumskom dijafragmom kao i dva Air Motion Transformer tviter zvučnika koje pokreću pojačala klase D, snage 150 vati, i koji proizvode prirodan zvuk i široku stereo pozornicu.

Vlasnička IsoGroove tehnologija kompanije Andover eliminiše remećenje zvuka koje može da nastane kada se gramofon postavi blizu zvučnika.

Pored fono izvora, sistem koristi i Bluetooth 4.2 sa APT-X bežičnim strimovanjem sa vašeg smartfona ili kompjutera, poseban ulaz za Wi-Fi striming uređaje, izlaz za sabvufer i daljinski sa kućištem od orahovog drveta.

Prethodni tekstEkipa Alpine je spremna za WEC 2021
Sledeći tekstNova 308ica

Leave a Reply