"Designed by Freepik"

Smartfoni su prilično napredni ovih dana, ali locirati ih offline i dalje predstavlja skoro nemoguću misiju.

Imamo usluge tipa „pronađi moj uređaj“ ali one uglavnom rade samo ako je uređaj povezan na internet, bilo da je u pitanju Wi-Fi ili mobilni internet.

Postoji mnoštvo razloga zašto izgubljeni telefon ne bi mogao da se konektuje na internet, a u tom slučaju vaša poslednja nada ostaje da zatražite pomoć od nekoga.

Samsungova najnovija softverska poboljšanja vam upravo omogućavaju da zatražite pomoć tako što pretvaraju svaki Samsung Galaxy uređaj u Bluetooth odašiljač čime vam pomažu da pronađete svoj ukradeni i skupoceni telefon.

Možda vam je baterija na telefonu konačno potrošena ili se telefon nalazi negde gde nema dometa.

Lopovi su takođe postali oprezniji po pitanju ovih stvari i izbegavaju povezivanje kradenih telefona na internet sve dok ga ne formatiraju.

U svakom slučaju, kada je telefon ili nosivi uređaj diskonektovan sa interneta, šanse da ćete ga pronaći se drastično smanjuju.

Uređaji za praćenje, kao na primer Tile, koriste Bluetooth da lociraju uređaje u svojoj blizini ali to funkcioniše samo ako je uređaj za praćenje prikačen za telefon.

Ali ovo jeste dobra ideja, a Samsung sada koristi istu tehnologiju, uz male izmene.

Njihova tehnologija pretvara Galaxy telefone u neku vrstu Bluetooth mreže i ako se vaš uređaj nađe u dometu te meže, Samsungov sistem će odmah biti obavešten a vi ćete saznati lokaciju svog telefona.

Ova oflajn funkcija za pronalaženje telefona je dodata u Samsungov servis „Pronađi moj mobilni“ i deo je SmartThings ekosistema interneta stvari.

Ovaj sistem povezanih uređaja koristi istu tehnologiju ali sa proširenim brojem uređaja jer uključuje i Galaxy pametne satove i bubice, koji nekada uopšte ni ne podržavaju Wi-Fi konekciju.

Naravno, Samsung nije prva kompanija koja je došla na ovu ideju i ne čudi da mnogi ljudi ističu kako je Apple prvi implementirao ovu tehnologiju.

Bilo kako bilo, ovo će vlasnicima Samsung uređaja pružiti dodatni mir, znajući da sada imaju veće šanse da pronađu svoj izgubljeni telefon.

Prethodni tekstSaveti za održavanje atv vozila – Pobrinite se da vaš atv bude bezbedan i da radi besprekorno još mnogo godina
Sledeći tekstSEALINER GMT AUTOMATIC

Leave a Reply