Novi nasmejani LG logo

Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je novi pravac i vizualni identitet brenda koji će bolje oslikati LG „Život je lep“ (Lifes good) vrednosti sa podmlađenim i dinamičnijim izgledom, koji će se pojaviti na svim fizičkim i digitalnim platformama gde LG komunicira sa kupcima.

U novim Smernicama Brend Komunikacije, koje su poslate svim zaposlenima u kompaniji LG, izneta je nova vizija brenda namenjenog svima, bez obzira na godine, uključujući i generaciju Z, kako bi se LG etablirao kao ikonski brend. U novim smernicama, ponavljaju se osnovne vrednosti kompanije LG kao što su „Korisničko iskustvo bez kompromisa“, „Inovacija usmerena na ljude“ i „Toplina koja mami osmehe“.

Slogan brenda, Life’s Good, prenosi poruku da kompanija omogućava svojim korisnicima da uživaju u kvalitetnijem životu i prepuste se dragocenim trenucima korišćenjem LG proizvoda, usluga i komunikacija.

U digitalnom prostoru, simbol kompanije će oživeti i iznenaditi kupce novom dimenzijom izražajnosti. Simbol brenda, sastavljen od slova L i G, može da izvede osam jedinstvenih pokreta, uključujući klimanje, okretanje i namigivanje. Sa novim pokretima, LG simbol može da pozdravi kupce prijateljskim osmehom ili da duhovito igra uz pozadinsku muziku na digitalnim platformama. Pored prepoznatljive crvene boje, kompanija će koristiti energičniju LG Active Red boju u svim komunikacijama sa kupcima. Predstavljeni su različiti gradivni elementi ove boje koji se mogu primeniti u skladu sa jedinstvenim karakteristikama svakog proizvoda ili usluge.

Kompanija LG je dizajnirala i novi font za slogan Life’s Good, koji će se češće koristiti u pakovanju proizvoda. U fontove su pametno integrisani različiti oblici inspirisani brojnim LG proizvodima.

 

„Jaka i dosledna strategija brenda nam omogućava da bolje komuniciramo naše vrednosti i jedinstven identitet koji harmonično spaja inovaciju sa toplinom“, rekao je Vilijam Cho, izvršni direktor kompanije LG Electronics. „Implementirajući novu strategiju brenda, LG ima za cilj da postane ikonski brend koji pravi pozitivnu razliku u životima kupaca, bez obzira na njihove generacije i lokacije”, zaključio je Cho.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde