CES 2023: Stream Onyx gramofon kompanije Victrola čini slušanje ploča preko Sonos zvučnika jeftinijim

Kompanija Victrola sa dugom tradicijom u proizvodnji audio opreme nastavlja svoj iskorak u tržište bežičnih gramofona, predstavivši na sajmu CES 2023 u Las Vegasu svoju najnoviju uzdanicu, model Victrola Stream Onyx. U pitanju je ažurirana i nešto pristupačnija verzija njihovog popularnog Stream Carbon gramofona koji je izbačen prošle godine, koja radi sa Sonos zvučnicima i omogućava ljubiteljima vinila da vrte ploče i bežično strimuju zvuk do Sonos zvučnika preko Wi-Fi mreže.

Iako su Bluetooth gramofoni praktični zbog toga što sa njima možete bežično da slušate muziku preko slušalica i zvučnika, Bluetooth nije idealan način da to radite jer se može izgubiti mnogo detalja i preciznosti sa ploče zato što je neophodna digitalna kompresija fajla. Većina ljudi neće primetiti razliku, ali korišćenje bežičnog sistema veće vernosti kao što je Sonos predstavlja mnogo bolju opciju.

Deluje da Victrola sa modelom Stream Onyx pokušava da učini ovu postavku za slušanje gramofonskih ploča preko Sonosa pristupačnijom, sa cenom koja je niža od modela Carbon za 200$. To je postignuto uz pomoć par malih promena, uključujući zamenu ručice od ugljeničnih vlakana sa modela Carbon aluminijumskom ručicom, i odabirom dosta jeftinijeg Audio Technica VM95E kertridža umesto premijum kertridža Ortofon 2M Red.

Pored toga, i kućišta u elegantnoj crnoj boji, Stream Onyx deluje identično kao i njegov prethodnik – a to je dobra stvar. Kada koristite iOS ili Android uređaj sa Victrola Stream aplikacijom, gramofon se povezuje na vašu Wi-Fi mrežu i integriše se sa Sonos aplikacijom preko koje možete njime upravljati. Muziku možete puštati u svim delovima kuće preko bilo kog Sonos zvučnika koji imate, kao što biste to radili i inače. Ovako nešto sa drugim gramofonima iziskuje dodatni hardver, kao što su Sonos Five, Sonos Amp ili Sonos Port koji funkcionišu kao spona sa vašim Sonos sistemom.

Victrola Stream Onyx gramofon je dostupan za poručivanje u pretprodaji od 7. januara 2023. godine, preko sajta Victrola ili preko Amazona. Preporučena maloprodajna cena je 600$ a biće dostupan na raznim tržištima u februaru.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde