Početna Gadgets TEST: Amazfit GTS 2e – odlična jeftina alternativa

TEST: Amazfit GTS 2e – odlična jeftina alternativa

Pametnom satu Amazift GTS 2e nedostaju uočljive inovacije, ali on zato nudi mnoštvo fitnes funkcija i odlično trajanje baterije za vrlo malo novca

Iako jeftin, Amazfit GTS 2e je dosta dobro opremljen i predstavlja solidan fitnes sat za ljude sa plićim džepom (139,99 dolara).

Ovaj pametni sat uopšte ne izgleda loše.

Ima HD AMOLED ekran veličine 1,65 inča sa rezolucijom 348 x 442 piksela (341 PPI) koji je sakriven ispod zakrivljenog sočiva od 2,5D kaljenog stakla. Staklo se lepo stapa sa koronom, čineći da izgleda veće nego što zaista jeste.

Neprimetni prelaz između ivice ekrana i korone ima efekat sličan „infinity“ bazenima na vrhu nebodera gde ne možete da razaznate gde se bazen završava a gde nebo počinje pa vaš mozak automatski pretpostavlja da je to sve jedna celina.

Na ivici kućišta postoji jedno fizičko dugme. Pored toga, upravljanje modelom GTS 2e je prilično intuitivno i meniji se nalaze tamo gde biste to i očekivali.

Ako se ikada izgubite u podmenijima, uvek možete da pritisnete fizičko dugme i vratite se na brojčanik sata koji je istovremeno i početna stranica interfejsa.

Sat ima 90 sportskih režima i gomilu zdravstvenih i fitnes funkcija koje ga čine savršenim za praćenje fitnes aktivnosti kako napolju tako i u zatvorenom.

Na primer, GTS 2e ima integrisani GPS, koji možda nije hiperprecizan.
GTS 2e takođe može da prati vaše otkucaje srca 24 sata na dan, dakle ne samo tokom fizičkih aktivnosti.

Preciznost senzora na modelu GTS 2e je zadovoljavajuća. Za džogiranje i kretanje tokom dana je savršeno dobra.

Na osnovu vaše aktivnosti tokom dana dobijate ličnu ocenu aktivnosti.
Generalni nedeljni cilj za ocenu aktivnosti je 150 bodova, što je u skladu sa 150 minuta fizičke aktivnosti nedeljno koju preporučuje Svetska zdravstvena organizacija.

Od drugih senzora tu je pulsni oksimetar (meri zasićenost arterijske krvi kiseonikom).

Amazfit GTS 2e pametni sat je posebno sjajan po pitanju trajanja baterije.
Zvanično, njegova baterija od 246 mAh može da traje do dve nedelje u režimu pametnog sata i do 24 dana (!) u režimu običnog sata.

Na sajtu kompanije Amazfit piše da baterija na modelu GTS 2e traje do nedelju dana čak i pri obilatom korišćenju.

A što je najbolje, sat se puni od 0-100% za nekih dva sata, tako da nećete morati često da ga kačite na njegov magnetni punjač.
Neverovatno je videti da lagani pametni sat sa AMOLED ekranom i integrisanim GPS-om može toliko dugo da radi sa samo jednim punjenjem.

Drugi proizvođači bi mogli da nauče ponešto iz ovoga.
Komandna tabla sadrži jasno prikazane sve glavne statističke parametre kao što su broj napravljenih koraka, puls, stres, san i ocena aktivnosti.
Možete i da kliknete na svaku od sekcija i pogledate sve detaljnije ili promenite podešavanja sata ili vidžeta.

Kada se sve uzme u obzir, Amazfit GTS 2e je odličan pametni sat za praćenje zdravstvenih i fitnes parametara za svoju cenu.
On ima svoje mane, ali njih nema mnogo, naročito ako koristite sat za praćenje laganih fizičkih aktivnosti a ne vrhunskog sportskog učinka.

Za svoju nisku cenu, Amazfit GTS 2e ima odličan kvalitet izrade a i specifikacije su mu više nego pohvalne: dobićete fitnes sat koji ima AMOLED ekran, aluminijumsko kućište, integrisani GPS, optički senzor otkucaja srca i niz zdravstenih i fintes funkcija.

Ovaj sat je veoma lak za upotrebu a ekran osetljiv na dodir je visoko funkcionalan i bez mnogo laga.

OCENA
Amazfit GTS 2e nudi pregršt zdravstvenih i drugih funkcija koje imaju pametni satovi po pristupačnoj ceni. On možda nije najprecizniji sat za trčanje, ali je više nego adekvatan za praćenje svakodnevnih fitnes aktivnosti.
Prethodni članakInvictus TT460
Sledeći članakNovi Jeep Grand Wagoneer će imati McIntosh ozvučenje

Leave a Reply