Početna Gadgets TESTIRALI SMO: Astell & Kern Kann Alpha

TESTIRALI SMO: Astell & Kern Kann Alpha

Slušanje muzike u visokoj rezoluciji na Kann Alpha plejeru je čisto uživanje

Za ljude koji žele i portabilnost i muziku u visokoj rezolucijij, Astell & Kern je jedan od najpoznatijih proizvođača premijum prenosivih muzičkih plejera.

Model Kann Alpha je treći plejer u Kann seriji ovog brenda, ali je i prvi Astell & Kern plejer koji koristi Bluetooth 5.0 tehnologiju.

On ima i moćnije pojačalo za slušalice nego prethodni modeli iz Kann serije.

A zahvaljujući novom rasporedu raznih komponenti i korišćenju manjih otpornika i kondenzatora, ovaj model donosi veću snagu u manjem i prenosivijem pakovanju.

Zaštitna funkcija Astell & Kern plejera je točkić za podešavanje jačine zvuka u gornjem desnom uglu, a na modelu Kann Alpha pravo je uživanje koristiti ovaj točkić.

Suptilno svetlo sija oko ekrana i menja boje u zavisnosti od vrste fajla koji puštate.

Po pitanju izrade, sve na Alpha plejeru vam govori da se radi o premijum proizvodu.

Njegovo crno kućište od aluminijuma ima nešto drugačiju završnu obradu sa svake strane.

Sa zadnje strane imate kul brušeni aluminijum, sa gornje imate sjajno-crnu keramičku završnu obradu, a zlatni detalji nalaze se oko tri izlaza za slušalice – 2,5 mm i novi balansirani 4,4 mm kao i nebalansirani konektor za slušalice od 3,5 mm /optički izlaz.

Sa donje strane nalazi se slot za microSD karticu za one koji žele da povećaju relativno skromnu memoriju Alpha plejera od 64 GB do čak 1TB, kao i USB-C port koji sada služi kako za punjenje tako i za digitalno povezivanje.

Alpha podržava većinu popularnih formata fajlova, uključujući FLAC, ALAC, AIFF, WAV i native DSD256 i može da dekodira svaki muzički fajl koji vam padne na pamet.

Slična priča je i sa bežičnom podrškom za kodeke. Alpha podržava LDAC, aptX HD, aptX, AAC i naravno, SBC Bluetooth kodeke.

Interna memorija od 64 GB na modelu Kann Alpha je dovoljna za nekih 2.700 FLAC fajlova CD kvaliteta (16-bit/44.1kHz) ili 199 pesama ako slušate isključivo 24-bit/192kHz WAV fajlove, ali ovde kompanija Astell & Kern ima još jedan trik u rukavu.

Alpha dolazi sa unapred instaliranim aplikacijama V-Link (za YouTube Music ili puštanje video snimaka u rezoluciji 720p sa YouTubea preko Wi-Fi konekcije), Tidal i Deezer – ili kako ih u ovoj kompaniji zovu Open APP servis.

Kann Alpha podržava čak 33 servisa za strimovanje muzike preko Wi-Fi konekcije.

Open APP servis omogućava strimovanje u visokoj rezoluciji onima koji su pretplaćeni na određene servise – što je odličan dodatak svakom plejeru.

Možete zaobići Open APP servis tako što ćete koristiti AK Connect aplikaciju, koja praktično pretvara Alpha plejer u UPnP strimer.

Slušanje preuzete muzike u visokoj rezoluciji na Kann Alpha plejeru je pravi užitak. Što se tiče zvuka, Astell & Kern plejer je neprikosnoveni pobednik.

On će otkriti mane u lošijim snimcima – ali u vremenima kao što su ova, ljubitelji muzike mogu lako da priušte cenu modela Alpha za takav osećaj.

Plejeri kao što je Astell & Kern Kann Alpha moraju da isporuče muziku visoke rezolucije u prenosivom pakovanju – a on to obilato isporučuje.

To je moćna i talentovana mašina.

Uprkos neznatno pogrešnom proračunu u vezi sa integracijom servisa za strimovanje muzike, teško mu je naći manu po pitanju zvučnih performansi.

Baterija će vam trajati tokom celog putovanja, snaga zvučnika je fenomenalna, a čvrsta izrada i dizajn sa puno stila je dovoljno mali da ga možete nositi sa sobom na putovanja – kada nam to najzad opet dozvole.

Konačna ocena

Ako tražite zvuk visoke rezolucije, Kan Alpha će vam to obilato isporučiti
Prethodni članakRazer gejming fotelja ima ultraimerzivni ekran
Sledeći članakBluetooth kacige Sena M1 i M1 EVO

Leave a Reply