Tone E20: Telefon koji blokira golišave selfije, za vaše dobro

Gde će završiti te slike? Da li će ta osoba pokazati slike svojim prijateljima? Da li ćete ikada smeti da se opet pojavite u javnosti?
Da li je stvarno bilo tako hladno u prostoriji u tom trenutku?

Kada biste samo imali novi Android smartfon japanske kompanije Tone, koji ima algoritam za kameru koji sprečava korisnika da pravi golišave selfije.

Taj telefon uključuje aplikaciju za kameru koja ne dozvoljava da potencijalna golišava slika bude obrađena i sačuvana u galeriji slika.

Ideja je da se onemogući preverznjacima da iskoriste mlade ljude ispod starosne granice za davanje pristanka.

I što je još više zastrašujuće za mladog vlasnika ovog telefona, ima i funkciju koja obaveštava roditelje ako posumnja da maloletnik pokušava da napravi takve slike.

Ovu tehnologiju će pozdraviti i odrasle osobe koje imaju sklonost da odbace odeću sa sebe ispred kamere smartfona nakon nekoliko pića.

Ovaj uređaj zasnovan na veštačkoj intelligenciji svakako predstavlja pomoć protiv upotrebe tehnologije u zlokobne svrhe.

Deepfake snimci mogu da prikažu osobu koja govori ili radi nešto što ta osoba zapravo nije rekla ili uradila i prvobitno su stekli popularnost tako što su poznate ličnosti bile umetnute u porno snimke.

Kompanije za čuvanje slika su stale na kraj deepfake snimcima ali opasnost i dalje postoji.

Što se tiče specifikacija, ovaj pristupačni telefon ima kameru sa tri objektiva (12 MP, 13 MP i 2 MP), ekran dijagonale 6,26 inča i košta svega 180 evra.

Koristi Mediatek Helio p22 procesor, ima 4 GB RAM-a, 64 GB memorije (plus microSD do 256 GB) kao i skener otiska prsta i funkciju za prepoznavanje lica.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde