Početna Home Kako sačuvati sveže namirnice u frižideru?

Kako sačuvati sveže namirnice u frižideru?

Dobrom organizacijom frižidera smanjujete procenat hrane sa isteklim rokom trajanja.

Zarad bolje preglednosti potrebno je slediti nekoliko saveta.

Iskustvo kaže da su gornje police frižidera idealne za skladištenje hrane koja se može odmah konzumirati, srednji nivoi su, pak, najoptimalniji za čuvanje mlečnih proizvoda, dok su donji rezervisani za meso i ribu.

Bočne pregrade se smatraju najpogodnijim za artikle koje najčešće koristite – soseve, sokove ili začine.

Kreiranje zona unutar frižidera pomaže vam ne samo da brže uočite šta se u njemu nalazi već i da izbegnete unakrsnu kontaminaciju namirnica.

Neadekvatno mešanje namirnica koje proizvode etilen i onih koje su na njega osetljive, poput špargle, zelene salate ili brokolija, može dovesti do prevremenog sazrevanja, pa čak i truljenja.

Takve osetljive namirnice je neophodno čuvati na adekvatan način.

Samsung RB7300 frižider poseduje Optimal Fresh+ pregradu koja se može podeliti na dve zone sa različitim temperaturama, dok dodatna Humidity Fresh+ fioka omogućava podešavanje optimalne vlažnosti u posudi i time duže čuva svežinu posebno osetljivog voća i povrća.

Možda smo od starijih generacija nasledili naviku da namirnice skladištimo na vrhu frižidera kako bi se bolje ohladile, međutim, proizvođači frižidera danas dizajniraju rashladne tehnologije tako da temperatura frižidera bude ravnomerna na svim nivoima, ostavljajući nam mogućnost da svaki kutak frižidera iskoristimo do maksimuma.

Samsung RB7300T model frižidera uz pomoć All-Around Cooling tehnologije i pažljivo projektovanih ventilacionih otvora, omogućava ravnomerno hlađenje u svim delovima i obezbeđuje potpunu i ravnomernu rashlađenost namirnica na svih sedam nivoa polica, trošeći manje energije.

No Frost tehnologija sprečava formiranje leda i eliminiše potrebu za odmrzavanjem frižidera tokom toplijih meseci.

Samsung No Frost frižideri trenutno su na posebnom popustu do 25%, uz pet godina garancije (2 godine fabričke garancije + 3 godine dodatne garancije).

Promocija traje za odabrane frižidere kupljene do 30. juna 2021. godine.


Prethodni članakAnomaly Detection rešenje predviđa krah procesa proizvodnje
Sledeći članakBrazilski malver u usponu

Leave a Reply