Njegov izduženi oblik podseća na B&W Zeppelin, kada bi ga dodatno razvukli, suzili i zasekli kao dragi kamen.
To je vrsta geometrijskog šablona kakav srećemo u modernoj arhitekturi i u dizajniranju domova, ali je bio potpuno odsutan u domenu soundbar zvučnika otprilike otkad oni postoje.

Sve što vidite sa prednje strane je mrežica od tkanine i odsjaj i senke koje bacaju stranice od kojih se odbija svetlost.
Iza mrežice Formation Bar zvučnika nalaze se tri double dome tviter zvučnika veličine jednog inča i šest bas drajvera srednjeg opsega.

Ovakva postavka omogućava da imate poseban centralni kanal i jasno definisan levi i desni kanal.
Ukupno ima šest pojačala, svako ima snagu od 40 vati a frekvencijski opseg sistema je od 40 Hz do 28 kHz – što je solidan nivo koji i dalje ostavlja prostora za dodatak sabvufera. Ovaj audio sistem može da strimuje zvuk visoke rezolucije, do 96 kHz/24-bit, što se i očekuje od uređaja sa ovom cenom.

Dizajneri kompanije Bowers & Wilkins su uspeli da prilično sakriju kontrolni panel – nalazi se na vrhu zadnjeg panela zvučnika, tako da se može videti odozgo, ali ne i kada posmatrate zvučnik od napred. Na kontrolnom panelu nalaze se dugmići za pojačavanje/smanjivanje jačine zvuka, play/pause dugme i multifunkcionalno dugme na kome se nalazi Formation logo i uz pomoć kojeg možete da birate dostupne kanale za strimovanje.

Ne postoji on/off dugme – ovaj soundbar zvučnik se automatski pali i prelazi u „sleep“ režim nakon 20 minuta bez aktivnosti.
Formation Bar dolazi sa optičkim kablom kojim ide u optički ulaz na zadnjem panelu, a ima i klasičan kabel za napajanje.

Panel sa ulazima/izlazima za povezivanje sa zadnje strane takođe sadrži i ethernet port i dugme za reset – i to je to.
Naravno, uz opcije za povezivanje preko bežičnog interneta ili Bluetootha, imate dovoljno načina da povežete ovaj sistem.

Sistem ima zaista impresivnu automatsku detekciju signala.
Na primer, uglavnom nema potrebe da vrtite kroz izvore kako biste do zvuka s vašeg Apple televizora, osim ako konstantno ne menjate između, na primer, zvuka sa Apple televizora i Bluetooth izvora zvuka.

U situaciji kada palite film koji želite da gledate nakon što niste koristili Formation Bar neko vreme, on detektuje izvor zvuka, eliminišući potrebu da pritisnete Form dugme.
To je dobro, jer Formation Bar ne dolazi sa daljinskim upravljačem – umesto toga, za njega možete koristiti daljinski od vašeg televizora.

Jedine dugmiće koje koristi su pojačavanje i smanjivanje jačine zvuka i „mute“ dugme – kroz ovaj proces prođete u aplikaciji prilikom porešavanja (a možete i da ga preskočite). Ova funkcija je korisna, ali ne toliko za ljude koji ne koriste daljinski od TV-a za pojačavanje ili utišavanje zvuka.

1
2
OCENA TESTIRANJA
TECH
LIFESTYLE
CENA
Prethodni tekstSaver – Čistokrvni Sicilijanac
Sledeći tekstTOP 5: Besplatne aplikacije čine vaš put do posla I nazad produktivnim, a ne gubljenjem vremena
test-bowers-wilkins-formation-barFormation Bar je odlilčan zvučnik, ali za celokupan zvuk vam nedostaje i subwoofer.

Leave a Reply