Početna Lifestyle Oceanco i Pininfarina predstavljaju koncept superjahtu KAIROS

Oceanco i Pininfarina predstavljaju koncept superjahtu KAIROS

Evropski trio giganata OceancoPininfarina i Lateral su udružili snage po prvi put u istoriji, spojivši holandsku, italijansku i britansku ingenioznost kako bi napravili inovativnu koncept superjahtu po imenu KAIROS.

Dizajnirana da „rekalibriše dizajn jahti“, ova hibridna koncept jahta je predstavljena od strane holandskog brodogradilipšta Oceanco.

Ona je rezultat posebne saradnje između tog holandskog brodogradilišta i italijanskog dizajnerskog studija Pininfarina, a za tehnički dizajn i inženjerstvo postarala se britanska kompanija Lateral Naval Architects, dugogodišnji partner kompanije Oceanco.

Dizajnirana u skladu sa održivom NXT inicijativom kompanije Oceanco, jahta KAIROS je razvijena oko E-Hybrid sistema propulzije koji koristi baterije kao primarni izvor energije.

To je prvi koncept koji je predstavljen u okviru pionirske NXT inicijative koja je pokrenuta da bi se poboljšala saradnja između eksperata širom industije i kako bi se postavili reperi za stvaranje bolje budućnosti za jahting.

Kompanija Oceanco je posvećena budućnosti bez uticaja na životnu sredinu i obećala je da će koristiti tehnologiju kako bi raskrčila put do opipljive budućnosti u kojoj ćemo imati održivi jahting – KAIROS je samo jedan pokazatelj kako bi to moglo da izgleda.

Superjahta KAIROS je dobila ime po antičko grčkoj reči za „vreme“, koja u ovom slučaju označava „vreme koje se povezuje sa energijom koju vam daju mogućnost, slavlje i potencijal koje nosi budućnost“, rečeno je u saopštenju.

Ne zna se još puno toga o ovom plovilu u ovom trenutku, ali sudeći po informacijama koje imamo, možemo da očekujemo izvanredne stvari.

Prethodni članakSchneider Electric je napravio samodezinfikujuće prekidače
Sledeći članakNOVI BENTAYGA HIBRID

Leave a Reply