Početna Gadgets HP Omen 30L gejming desktop kompjuter: Prelepa staklena kutija

HP Omen 30L gejming desktop kompjuter: Prelepa staklena kutija

HP je napravio novi Omen 30L gejming desktop kompjuter imajući posebnu ciljnu grupu na umu. Prilično je pristupačan sa početnom cenom od 1.100 dolara.

To naravno nije konfiguracija koju bi bilo ko trebalo da kupi, platićete preko 2.000 dolara za model sa novom grafičkom karticom iz RTX-30 serije, a to je model koji želite da uzmete.

Dizajn

Kućište je jednostavno i elegantno. Ivice su ravne, otvori za vazduh su mali, a čak je i osvetljenje odrađeno sa ukusom.
Čak je i brendiran u minimalističkom stilu. Prednji deo krasi jednostavni element u obliku dijamanta koji svetli jarko belom bojom poput nekog vanzemaljskog obeliska.

Međutim, HP je ipak uključio i neke detalje po kojima se ovo kućište izdvaja od standardnih PC kućišta koje možete kupiti u svakoj prodavnici kompjuterske opreme. Prednji deo je napravljen od kaljenog stakla i omogućava vam pogled na kuler unutra koji ima RGB osvetljenje, a duž stranice se nalazi šablon trouglastih ventilacionih otvora. Imaćete osećaj kao da ste u muzeju i gledate neku drevnu relikviju.

Sa gornje strane naći ćete niz portova, uključujući ulaz za slušalice/mikrofon i dva SuperSpeed USB-A porta.
Uprkos svom tom metalu i staklu, HP je uspeo da održi sistem prilično laganim, sa težinom od 12,7 kg.

Šta se nalazi unutra

Štampana ploča je mat crna, što je lep detalj. Ploča omogućava dodavanje još jednog M.2 SSD-a kao i dva SATA hard diska u preostalim slotovima za memoriju. Unutrašnjim komponentama se pristupa bez ikakvih alata. Omen 30L ima pregršt prostora za kartice, čak i one ogromne poput Nvidia GeForce RTX 3090.
HP je udružio snage sa Cooler Masterom koji se postarao za ceo sistem hlađenja, uključujući prednji usisni i zadnji izduvni ventilator. Prostora za dodatne ventilatore nema, mada su u HP-u pomenuli da bi moglo da bude mesta da se instalira veći hladnjak od gore. Za napon od 750 vati takođe je zaslužan Cooler Master.

Gejming performanse

Sa opcionim komponentama koje prave Intel, AMD i Nvidia performanse koje se dobijaju će varirati. Ispostavlja se i da se vaš izbor između ovih procesora i grafičkih kartica takođe svodi na sreću. Tako možete uzeti Intel Core i9-10900K, Nvidia RTX 3080 i 1TB M.2 SSD, a RTX 3080 je grafička koja podržava 4K rezoluciju.

Kreativne performanse

Igranje igara je prioritet za HP Omen 30L, ali to ne znači da ne možete da testirate kako se snalazi sa kreativnim aplikacijama kao što su Adobe Premier ili Blender. Performanse procesora su dobre, ali naravno da ćete dobiti još višejezgarne snage ako se opredelite za AMD Ryzen platformu, kao što je 5950X. HP Omen 30L predstavlja vrlo sposobnu radnu stanicu, naročito kada imate prilike da iskoristite njegovu aždaju od grafičke kartice.

Prethodni članakFiatov novi Google automobil vam omogućava da pričate sa svojim autom na daljinu
Sledeći članakPrvi NFT sat na svetu

Leave a Reply