Can Go je osmišljen kao pomagalo za tri različite grupe ljudi: one koji brinu da ne padnu, one sa hroničnim problemima vezanim za mobilnost (kao što je artritis) i one kojima je potrebno pomagalo za hodanje kako bi se oporavili nakon moždanog udara ili operacije zamene kuka.

Ključna stvar je bila dizajnirati štap koji nije zastrašujuć. Morao je biti vrlo lak za korišćenje i da pritom izgleda kao da je lak za korišćenje. Istraživanje je pokazalo da stariji ljudi postaju sve vičniji tehnologiji, ali pametni proizvodi znaju da deluju zastrašujuće. S druge strane, Can Go je pravi pravcati visokotehnološki uređaj. Ovaj proizvod dolazi sa 12 ugrađenih senzora koji prate vašu aktivnost, mere kojom težinom se oslanjate na štap i mere brzinu vašeg hoda. Čak ima i integrisanu sim karticu.

S druge strane, međutim, Can Go izgleda kao elegantan, ali savršeno jednostavan proizvod. Za veliki deo te jednostavnosti zaslužan je broj dugmića na dršci. Umesto jednog dugmeta preko kojeg biste obavljali sve funkcije istovremeno, u ovoj kompaniji opredelili su se za tri odvojena dugmeta, od kojih svako ima jasno definisanu ulogu: jedno za obavljanje poziva, drugo za uključivanje lampe i treće za šaltanje parametara koji se prikazuju na ekranu iznad.

Konačna cena iznosi čak 399 $, ali ograničen broj štapova će biti dostupan u startu po ceni od 299 $, što je čak 30 puta više od drvenog štapa za hodanje od 10 $ koji ćete naći u lokalnom marketu. Za sada, možete da rezervišete jedan ovakav štap na sajtu kompanije.

Prethodni tekstRenault dovodi brend Mobilize u Ujedinjeno Kraljevstvo i predstavlja naslednika za model Twizy
Sledeći tekstTESTIRALI SMO: SEA RAY SPX 230 OB – STVOREN DA ODUŠEVI

Leave a Reply