Startap kompanija Form pridružuje se kompanijama koje su izbacile pravi proizvod na tržište koji je dostupan svakodnevnim potrošačima.
Ali, imajte na umu da njihove naočare nisu baš one pametne naočare koje očekujete da vidite dok se šetate ili vozite gradom.

Ako ste profesionalni plivač ili je plivanje deo vaše svakodnevne fitnes rutine, Form naočare za plivanje bi mogle biti prava stvar za vas.
Saznajte kako je to plivati pod vodom sa ekranom za proširenu realnost.

Postavljanje je prilično jednostavno.

Prvo morate da preko App Store ili Google Play prodavnica instalirate prateću aplikaciju na svoj smartfon, potom napravite nalog, i povežete svoj telefon sa naočarama preko Bluetootha.

Način na koji korisnik unosi podatke za naočare je sveden na osnovni sistem koji uključuje dva dugmeta.
Jedno dugme služi kao dugme za uključivanje/isključivanje (držite dugme za paljenje i gašenje naočara) i za biranje menija, a drugo dugme služi za biranje stavki unutar menija.
Sam monohromni displej je veoma pojednostavljen i pomalo retro – više podseća na Casio digitalni sat nego na Apple Retina displej.

Ako pogledate bliže, primetićete neosvetljene piksele. S obzirom na ograničenu funkcionalnost naočara, ovaj displej je sasvim zadovoljavajući.
Uz to, partnerstvo sa kompanijom Polar koja takođe proizvodi nosive fitnes uređaje donosi podršku za praćenje pulsa preko OH1 i OH1+ senzora.

Kako bi se omogućila ova funkcionalnost, sve Form naočare za plivanje dolaze sa posebnim uređajem koji se zakači na traku od naočara i drži senzor za merenje pulsa naslonjen na slepoočnicu korisnika.

Kada završite sa podešavanjima, spremni ste za bazen.

Form naočare za plivanje koriste mašinsko učenje za praćenje pokreta glave kako bi približno izračunali pokrete koje korisnik odradi rukama i ostatkom tela.
Ovaj metod omogućava sistemu da detektuje kada korisnik pravi zaokret ili kada se domara, kako bi automatski pauzirao vežbanje.

Ova startap kompanija je provela dve godine prikupljajući podatke od velikog broja plivača, od početnika do profesionalnih sportista, kako bi formulisali precizan model.

Sama priroda plivanja kao sporta čini smartfone i pametne satove ne baš idealnim rešenjem, uprkos tome što je većina ovih uređaja danas vodootporna.

Takođe nije realno očekivati od plivača da gledaju na svoj ručni zglob između zaveslaja kako bi proverili prolazno vreme.

U tom smislu, pametne handsfree naočare kompanije Form, koje imaju uvek uključeni displej, predstavljaju savršeno rešenje za ovaj sport.

Na osnovu onoga što smo mogli da vidimo u prethodnih nekoliko godina, jasno je da ako proizvođači žele da pametne naočare koje koriste proširenu realnost dovedu u mejnstrim, onda će morati potrefe pravi balans između dizajna, funkcionalnosti i cene.

Moraće takođe i da obezbede veliki izbor sadržaja u proširenoj realnosti, aplikacije i funkcije koje su korisne i zgodne i pritom imaju handsfree upotrebu.
Iako je cena od 199 dolara niska u poređenju sa današnjim potrošačkim pametnim naočarama i skupljim pametnim satovima, ograničena funkcionalnost ovih naočara umanjuje njihovu vrednost.

U kompaniji Form ni ne pokušavaju da ove naočare reklamiraju kao mejnstrim potrošački uređaj.

Iako vodootporni pametni satovi i uređaji za praćenje fizičke aktivnosti mogu da obezbede neki nivo podataka o vašem fitnes učinku, Form pametne naočare su posebno namenjene plivačima.

CENA: $ 199.00
Prethodni tekstŽENSKE CIPELE ZA BORD K2 TT SNOWSURFER 2019-2020
Sledeći tekstKorona virus – BUDI ODGOVORAN

Leave a Reply