Zahvaljujući trenutnoj selekciji bežičnih slušalica čije su baterije svetlosnim godinama ispred onih sa početka bežične tehnološke revolucije, puštanje muzike „na repeat“ do iznemoglosti nikad nije bilo lakše.

Ali nova saradnja kompanije Adidas i proizvođača audio opreme Zound Industries bi konačno mogla zauvek da iskoreni ideju o punjenju slušalica – sve to zahvaljujući iznenađujuće potentnoj snazi čak i najskromnije količine ambijentalnog svetla.

Adidas je najavio svoje dolazeće RPT-02 SOL slušalice apostrofirajući njihovu sofisticiranu tehonlogiju za punjenje kao i ekološku konstrukciju od održivih materijala, mada njihova funkcija za non-stop punjenje deluje kao da je prepisana iz nekog dela naučne fantastike za audiofile.

Pored solarnog punjenja, slušalice RPT-02 SOL su osmišljene da prikupljaju energiju iz bilo kog izvora svetlosti – pa čak i slabog osvetljenja u zatvorenom prostoru.

Trik iza ove tehnologije leži u nečemu što se zove Powerfoyle. U pitanju je „revolucionarni materijal od solarnih ćelija koji pretvara sve vrste svetlosti u čistu, neograničenu energiju,“ kako kažu u švedskoj kompaniji Exeger koja radi sa kompanijom Adidas na adaptaciji materijala za korišćenje u slušalicama sa beskrajnim trajanjem baterije.

Rezultat je puna baterija koja može da traje 80 sati bez dodatnog izlaganja bilo kakvom izvoru svetlosti – a ako slšalice budu izložene različitim izvorima svetlosti – „baterija može da ima dodatno, pa i večno trajanje“, kako kažu u kompaniji Exeger, čineći slušalice RPT-02 SOL samopunjivim uređajem koji će moći da pušta muziku dugo nakon što vama zatreba odmor.

Prema istom saopštenju, Adidas planira da izbaci slušalice RPT-02 SOL u nekom trenutku tokom 2022. godine sa projektovanom cenom izmešu 199 i 299 dolara.

Prethodni tekstAtleta na kilovatima
Sledeći tekstPerformans HIBRID AMG Mercedes!

Leave a Reply