Iako kasno ulazi na tržište pravih bežičnih bubica, legendarni japanski audio brend Denon se upustio u ovu avanturu sa cenovno konkurentnim modelom AH-C830NCW koji ima aktivno potiskivanje buke i košta 159 dolara.

U kompaniji Denon kažu su njihove bubice sa potiskivanjem buke prvoklasni Bluetooth uređaj koji imaju domet od 9-12 m u zatvorenom i od 15-18 m na otvorenom. Unutar ovih razdaljina konekcija je vrlo stabilna i latencija nikada neće predstavljati problem kada gledate neke video sadržaje. Vlasnici Andriod uređaja na raspolaganju imaju i Google Fast Pair funkciju sa kojom je za prvo povezivanje dovoljno samo da otvorite poklopac kutije u kojoj stoje bubice i tapnete na dugme za povezivanje na ekranu svog telefona.

Kada ih stavite u uši, Denon bubice sa potiskivanjem buke su vrlo ugodne. One su dovoljno male da nemate osećaj da vam je nešto nagurano u uši, a opet imaju dovoljno kontakta sa vašim spoljnim uhom da se ne mrdaju tokom nošenja.

Pasovanje nije dovoljno sigurno da možete pouzdano da ih koristite tokom intenzivnih aktivnosti poput trčanja, mada, a sa IPX4 rejtingom zaštite one definitivno mogu da izdrže znoj i kišu. One takođe imaju tendenciju da se pomeraju dok pričate – zbog čega možda nisu najbolje rešenje za Zoom pozive.

U kompaniji Denon nisu mnogo komplikovali prilikom izrade ovih bubica – svim funkcijama se upravlja preko samih bubica i nema prateće Denon aplikacije za iOS ili Android. Sa jedne strane, nema puno toga da se nauči. Kada jednom tapnete desnu bubicu pokrećete ili pauzirate muziku, kada dvaput tapnete preskačete na sledeću pesmu, a trostruko tapkanje vraća vas na prethodnu pesmu. Kada primate poziv, potrebno je da dvaput tapnete desnu bubicu da se javite, a kada to još jednom uradite prekida se poziv. Kada jednom tapnete levu bubicu, bubice prelaze iz ANC režima u ambijentalni, a posle još jednog tapkanja se gase.

Kada se sve uzme u obzir, većina nas želi bubice koje nude odličan kvalitet zvuka pre svega. A tu su Denon bubice sa potiskivanjem buke najjače. U kompaniji kažu da su iskoristili svoju Sound Master Tuning tehnologiju kod ovih bubica. One zvuče fantastično! Zvuk je potpuno čist u celom frekvencijskom opsegu, a sa prelepo širokom i preciznom zvučnom pozornicom one nude isti nivo performansi koji možete naći i u pravim bežičnim bubicama koje koštaju mnogo više.

Kao što samo ime nagoveštava, Denon bubice sa potiskivanjem buke imaju hibridni ANC sistem, i vrlo je impresivan. Varijabilni zvukovi poput saobraćaja i razgovora u pozadini su skoro potpuno eliminisani, a zujanje i zvukovi ventilacije ili raznih mašina su svedeni na najtiši nivo.

Denon bubice proizvode vrlo tiho šištanje kada ne slušate muziku, i nema puno toga što treba potisnuti, ali osim toga one su odlične u obezbeđivanju tišine.

Ukupno gledano, obavljanje poziva preko Denon bubica sa potiskivanjem buke je vrlo dobro. Spoljni zvukovi uglavnom bivaju potisnuti, a glas korisnika zvuči dobro, ne piskavo kao kod nekih bubica. Ponekad može da se desi da zvuk zavibrira, kao i kod svakih bubica, ali vašim sagovornicima to ne bi trebalo da smeta.

Takođe, tokom poziva možete da uključite transparentni režim koji vam omogućava da čujete sve, uključujući svoj glas, i zaista smanjuje zamor tokom poziva. Kad se samo ove bubice ne bi pomerale tokom govora, bile bi savršene.

Baterija traje do 4,8 sati između dva punjenja i do 19 sati ukupno kada računate i kutiju i kada je uključen ANC. Kada je ANC isključen, trajanje baterije skače na 6 sati bez kutije i 24 sata sa kutijom. Kada je baterija pri kraju, dobijate zvučno obaveštenje, ali ne postoji opcija za brzo punjenje.

Da li treba da ih kupite? Da. Sve dok vam ne smeta nedostatak aplikacije za ekvilajzer i personalizaciju komandi, i ako ne planirate da ih koristite za treninge ili bavljenje sportom, Denon bubice sa potiskivanjem buke (AH-C830NCW) predstavljaju odličnu vrednost, na osnovu njihovog kvaliteta zvuka i ANC funkcije.

Denon AH-C830NCW SPECS:

IP rejting: IPX4

Bluetooth verzija: 5.0, uparuje se sa do 8 uređaja, podržava AAC i SBC protokole povezivanja

Autonomija baterije: sa ACN 4,8 sati, 18 sati (sa prenosnom kutijom); bez ACN 6 sati, 24 sati (sa prenosnom kutijom)

Dimenzije slušalica: 21 x 22.8 x 35 mm

Dimenzije kutije: 58.4 x 30.5 x 45.7 mm

Težina: svaka po 5.3g, kutija 43g

Kontakt: www.denon.com

CENA: $ 159.00
OCENA TESTIRANJA
TECH
LIFESTYLE
CENA
Prethodni tekstGlickenhaus je spreman da dokaže da hydrogen ima budućnost
Sledeći tekstNapadi za lažnih mailova koštali čak 2 milijarde dolara
test-denon-bubice-sa-potiskivanjem-buke-ozbiljna-vrednost-zvukaDenon slušalice AH-C830NCV pružaju neverovatan zvuk po kojem je brend poznat u šokantno skupo pakovanje, kombinujući dobar kvalitet zvuka, pristojan vek trajanja baterije i vrhunski dizajn koji lepo stoji u uhu.

Leave a Reply