Nove Elite 85t bubice imaju aktivno potiskivanje buke, još ergonomičniji dizajn i kvalitet zvuka koji je među najboljima na tržištu, bilo da slušate muziku, ili ste na Zoom pozivu.

Plus, imate fizičke dugmiće umesto komandi osetljivih na dodir (i znoj) zbog čega će momentalno ući među vaše favorite.

Mala unapređenja

Izgled novih Jabra bubica se nije mnogo promenio u odnosu na prvi model, ali svaka sledeća generacija je malo udobnija od prethodne.

Jabra je zamenila gumene završetke udobnijim dizajnom na uvrtanje koji je postajao progresivno udobniji od modela 65 do modela 85t.
U tom periodu, u kompaniji Jabra tvrde da su 3D skenirali na hiljade ušiju.

Svaki put kada im se ukazala prilika, inženjeri kompanije Jabra su birali tačno one sekcije koje treba malkice preoblikovati, na osnovu prikupljenih podataka.
Ovaj model paše mnogo bolje nego prethodni modeli.

Model 85t ima isti dizajn u obliku slonovske kljove kao i prethodni modeli, što za cilj ima da usmeri mikrofone tačno prema ustima dok telefonirate ili obavljate Zoom pozive.

Nema ništa bolje od dobro usmerenog mikrofona, a u ovom modelu dobijate najkvalitetnije mikrofone na tržištu, isto kao i kod prethodnih modela.

Napad iz zasede

Najznačajnije poboljšanje kod nove generacije modela jeste dodatak aktivnog potiskivanja buke (ANC).
Kada to uparite sa odličnom udobnošću, Jabra 85t bubice sa lakoćom dobijaju prelaznu ocenu.

Kao i većina slušalica sa potiskivanjem buke, i ove su posebno dobre kod potiskivanja dužih talasnih oblika poput zvuka frižidera ili klima uređaja.
Ove slušalice mnogo dobro savladavaju takve šumove.

Aktivno potiskivanje bi trebalo isključiti tokom trčanja, jer može biti opasno, s obzirom na to da kola tada postaju zaista tiha, čak i kada su neposredno iza vas.

To je još impresivnije kada znamo da su Elite 85t poluotvorene slušalice, kao Apple AirPods Pro, što znači da ne formiraju hermetički zatvorenu barijeru kao što to radi model 75t.

Srećom, možete da birate između 11 različitih nivoa zvuka, od maksimalno pojačanog aktivnog potiskivanja buke do propuštanja ambijentalnih zvukova (Jabra to zove „HearThrough“, a druge kompanije imaju drugačije nazive), što vam omogućava da lakše čujete svoje okruženje dok slušate muziku.

85 naspram 75

Model Elite 85t je udobniji, imaju bolje trajanje baterije kada je uključeno aktivno potiskivanje buke – 5,5 sati – i dolaze u kutiji sa bežičnim punjenjem. Elite 85t bubice mogu i da se povežu sa virtuelnim asistentima Siri i Google Asistent.

A koji je razlog zbog čega je Jabra ispred svih drugih? Fizički dugmići.

I ovaj model ima oble dugmiće sa spoljašnje strane svake bubice, koje je lako napipati, što znači da vaša znojava kosa više nikada neće slučajno pustiti, ili pauzirati neku pesmu (takođe su otporne na znoj zahvaljujući IPX4 rejtingu).

Možete čak i da personalilzujete ekvilajzer kako biste podesili zvuk bubica u skladu sa vašim potrebama.

Novi standard

Postoji mnogo odličnih bubica koje se sada nadmeću sa prethodnim Jabra modelima po pitanju cene i performansi, ali flegšip model ove kompanije je i dalje za koplje ispred većine njih.

Ako ste u potrazi za parom bubica koje mogu da podnesu i znojave treninge u karantinu kao i avanture bez maski u budućnosti, Jabra Elite 85t bi trebalo da su na vrhu vaše liste.

Ako nas je iskustvo nečemu naučilo, onda je to da će ove bubice biti prilično visoko kotirane i za nekoliko godina.

Jabra Elite 85t SPECS:

IP rejting: IPX4
Bluetooth verzija: 5.1
Autonomija baterije: 5.5 sati (sa ANC), 25 sati (sa prenosnom kutijom)
Dimenzije: 2.3 x 1.9 x 1.6 cm
Težina: svaka po 7g

CENA: $ 229.99
OCENA TESTIRANJA
TECH
LIFESTYLE
CENA
Prethodni tekstSEGWAY VILLAIN I SEGWAY FUGLEMAN – HIBRIDNA UTV VOZILA
Sledeći tekstBudućnost sistema za pomoć pri vožnji

Leave a Reply