Zamislite da ste u bioskopu. Pred vama je platno na kojem vidite i najsitnije detalje filma, a zvuk vas okružuje sa svih strana, tako da čujete korake, automobile i šapat glavnog junaka kao da ste i sami učesnik u sceni. Sada zamislite da ste na koncertu svog omiljenog benda, čiji ste nastup godinama čekali. Televizori nove generacije vam omogućavaju upravo to – da kroz sliku od čak 33 miliona piksela iskusite sve što film, muzički video ili snimak sa koncerta vizuelno može da ponudi, a šta je sa zvukom? Moderni uređaji zasigurno pružaju dobre performanse i na ovom polju, ali da bi korisnici imali potpun, zaokruženi audio-vizuelni doživljaj, industrija je otišla korak dalje u inovacijama i napravila soundbar.

Nije reč o klasičnim zvučnicima, već o potpuno drugačijem zvučnom iskustvu, koje vas stavlja u centar zbivanja stvarajući efekat okružujućeg zvuka, čime se kompletira vizuelni doživljaj. Soundbar sistemi su karakteristični jer imaju glavni zvučnik, koji je izduženog oblika, kako bi bio zgodan da se pozicionira ispod ili iznad televizora. Uz njega dolazi i moćni subwoofer koji čini da basovi i duboki tonovi imaju autentičan zvuk.

Ako imate moderan televizor poput nekog od Samsung QLED modela, definitivno vam je potreban i adekvatan audio uređaj koji će vam obezbediti besprekorno iskustvo. Baš zato, Samsung ima asortiman najkvalitetnijih soundbar sistema čiji zvuk, korisničko iskustvo i konektivnost nemaju konkurenciju. Soundbar modeli HW-Q90R, Q80R i Q70R transformišu gledanje televizije u doživljaj koji ne može da se uporedi sa onim iz prethodnih decenija, jer vaš uređaj sada postaje idealan za sve vrste sadržaja – od filmova i utakmica, preko televizijskih emisija, sve do muzičkih videa. Ovi modeli poseduju Dolby Atmos i DTS: X tehnologiju zvuka, koja je zaslužna za njihove vrhunske performanse.

Samsung HW-Q90R

Samsung HW-Q70R
Samsung Q80R

Uz pomoć Samsung Acoustic Beam tehnologije, HW-Q70R soundbar pruža iskustvo okružujućeg zvuka, koji dolazi sa svih strana dok gledate najnovije akcione filmove. Upravo je ova tehnološka inovacija ono što svakom zvuku dodeljuje poziciju, odnosno tačku u trodimenzionalnom prostoru, tako da eksploziju koja se odigrava u levom delu scene i u stvarnosti čujete sa leva, istim intenzitetom kao na fimu.

Model HW-Q80R je karakterističan po zvučnicima koji poseduju integrisane up-firing drajvere, zahvaljujući kojima se zvučni talasi reprodukuju u gornjem delu prostorije i stvaraju osećaj da zvuk dolazi direktno sa plafona. Ako gledate snimak koncerta neke od legendarnih rokenrol grupa iz osamdesetih, zahvaljujući efektu okružujućeg zvuka koji stvara vaš soundbar, imaćete utisak da ste se vratili nekoliko decenija unazad i uživo prisustvovali tom spektaklu.

Dodatni, zadnji bežični zvučnici inovativnog modela HW-Q90R uz side-firing drajvere čine da vas izvori zvuka okružuju sa svih strana, pa ćete se osećati kao da ste na fudbalskom stadionu. Dodatna pogodnost je to što ovi napredni soundbar uređaji mogu da se kontrolišu bežično, putem pametnih telefona, dok jačinu zvuka sami prilagođavaju potrebama aktuelnih scena.

Ranije je bilo nezamislivo doživeti pravo iskustvo gledanja najnovijih blokbastera izvan bioskopske sale. Međutim, ogroman ekran, slika na kojoj vidite svaki detalj i okružujući zvuk koji vas uvlači u scenu, postali su realnost današnjih domova, tako da su jedino još kokice ono što vam nedostaje. A za to ćete morati da se pobrinete sami.

Prethodni tekstMujjo Double-Insulated rukavice – Rukavice za ekrane osetljive na dodir sa dvostrukom izolacijom
Sledeći tekstSkyroam Solis X – Pojednostavljeni, ali ne suštinski prenosivi internet

Leave a Reply