Početna Home Gramofon sa direktnim pogonom tu je da obeleži 55. godišnjicu brenda

Gramofon sa direktnim pogonom tu je da obeleži 55. godišnjicu brenda

Brend Technics predstavlja gramofon SL-1210GAE u ograničenoj seriji

blank
ATV & NAUTICA ATV

Kompanija Technics još od 1965. godine širom sveta isporučuje širok asortiman epohalnih audio proizvoda kao što su sistemi zvučnika, pojačala i audio plejeri.

Ove godine brend Technics izbacuje gramofon sa direktnim pogonom SL-1210GAE Limited Edition kako bi obeležili 55. rođendan brenda Technics.

ATV & NAUTICA 2020

Ovaj posebni model je baziran na međunarodno priznatom hi-fi gramofonu Grand Class SL-1200G i dolazi u potpuno crnoj šemi bojenja, koja se već pokazala kao popularna kod ostalih proizvoda koje je brend Technics izbacio u prethodnom periodu.

Model SL-1210GAE će se naći u prodaji širom Evrope od juna 2020. godine i to u ograničenoj seriji od svega 800 primeraka.

blank

Potpuno crn – Gornji panel od aluminijuma debljine 10 mm na modelu SL-1210GAE ima završnu obradu od pažljivo anodiziranu završnu obradu u crnoj boji.
Pored toga, dugmići i ručica su takođe dobili istu visokokvalitetnu završnu obradu u crnoj boji koja za rezultat ima ujednačen, premijum izgled.

Posebna pločica sa upisanim serijskim brojem – Model SL-1210GAE se u celosti pravi u Japanu od strane veštih majstora, sa značajnim udelom ručnog rada koji garantuje najviši mogući kvalitet.

blank

Na gornjem panelu nalazi se posebna pločica sa jedinstvenim serijskim brojem koja označava da je u pitanju model iz 55. godišnjice.

Izolator – Posebno razvijeni izolator od cinka koristi αGEL – mekani materijal nalik na gel sa odličnim svojstvima apsorpcije udaraca, koji se takođe koristi na renomiranom flegšip gramofonu SL-1000R. Kućište od cinka velike gustine livenog pod pritiskom nudi izvanrednu amortizaciju vibracija i odličnu pouzdanost na duge staze.

Ovaj novi izolator efikasno izoluje gramofon od eksternih vibracija, obezbeđujući apsolutno neometanu reprodukciju muzike i istovremeno čuvajući fine nijanse i detalje unutar muzičkog signala.

blank

ON-OFF prekidač za stroboskop – Isključivanje stroboskopa omogućava slušaocu da se bolje koncentriše na muziku, naročito u okruženju sa prigušenim svetlom.

Posebno naštelovan, jedinstveni Nagaoka kertridž – Tokom razvoja gramofona SL-1210GAE, kompanija Technics je sarađivala sa brendom Nagaoka, veoma cenjenim, svetski poznatim proizvođačem gramofonskih igli i fono kertridža. Nagaoka može da se pohvali vodećim tehnologijama mikroproizvodnje za materijale koji se teško seku, a ove godine ovaj brend slavi svoj 80. rođendan.

Gramofon SL-1210GAE koristi kertridž JT-1210 sa pokretnim magnetom, koji je posebno naštelovan od strane zajedničkog tima inžinjera iz kompanija Technics i Nagaoka.

blank

Kertridž JT-1210 koristi nosač od bora i posebno je naštelovan i dizajniran da ponudi superiorne performanse po pitanju fokusa i detalja u poređenju sa drugim kertridžima sa pokretnim magnetom.

Ovaj kertridž će biti dostupan samo sa gramofonom SL-1210GAE.

Izvanredne zvučne sposobnosti kertridža JT-1210 i gramofona SL-1210GAE sa direktnim pogonom garantuju da će ovaj uređaj ograničene serije biti još vredniji i još poželjniji.

Specifikacije gramofona SL-1210GAE

blank

Elektromotor direktnog pogona bez jezgra – Konvencionalni analogni gramofoni imaju problema sa narušavanjem kvaliteta zvuka koji je izazvan faktorima kao što su vibracije tokom rotiranja i napravilnosti u rotaciji koja se naziva „uzupčavanje“.

Tehnologija preciznog upravljanja motorom – Primena tehnologije za upravljanje motorom koja je razvijena za Bluray uređaje i menjanje režima pogona u zavisnosti od operativnog statusa motora za rezultat ima visok početni obrtni moment i stabilnost pri velikim brzinama za optimalnu reprodukciju muzike.

blank

Troslojna gramofonska baza – Ovaj gramofon ima troslojnu konstrukciju sa striktno kombinovanim mesinganim gornjim tanjirom, bazom od livenog aluminijuma i slojem čvrste gume koji pokriva čitavu zadnju površinu kako bi se eliminisala neželjena rezonancija, čime se postiže sveukupna superiorna krutost i amortizacija vibracija.

Vrhunsko podešavanje balansa– Kada je raspored težine gramofona neujednačen, tokom rotiranja dolazi do viška vibracija ili buke, što izaziva pogoršavanje kvaliteta zvuka.

Kako bi se ovo sprečilo, balans gramofona se podešava u fabrici koristeći posebnu opremu visoke preciznosti za podešavanje balansa svakog pojedinačnog dela gramofona pri sklapanju.

blank

Visoko osetljiva ručica – U izradi ručice je korišćen lagani magnezijum koji odlično prigušuje vibracije, dok hladno izvlačenje poboljšava karakteristike materijala i omogućava postizanje željene visoke preciznosti.

Visokokvalitetni priključci – Korišćenje mesinganih i pozlaćenih fono priključaka i priključaka za uzemljenje sprečava pogoršavanje kvaliteta zvuka i omogućava jednostavno povezivanje i skidanje kablova. Upotreba metalne zaštitne konstrukcije unutar kućišta takođe ublažava efekte spoljne buke.

blank

Četvoroslojna konstrukcija kućišta – Brušeni gornji panel od savršenog aluminijuma debiljine 10 mm je postavljen na troslojnu konstrukciju od aluminijuma livenog pod pritiskom, BMC mase za oblikovanje i visoko izdržljive gume.

Leave a Reply