Proizvođač pametnih kućnih uređaja Aqara ima novi gedžet za HomeKit koji vam omogućava da pratite kvalitet vazduha u svom domu.

Kako zagađenost vazduha raste usled šumskih požara i drugih uzroka – zavisno od toga gde živite – verovatno bi vam bilo praktično da pogledate u Aqara TVOC uređaj za praćenje kvaliteta vazduha koji će vam pokazati da li treba da uradite nešto po pitanju vazduha koji dišete.

Setovi za početnike kompanije Aqara olakšavaju korisnicima HomeKita-a da dodaju nekoliko uređaja istovremeno. Ti uređaji mogu biti senzori pokreta, testeri kvaliteta vode, zidni prekidači a sada i ovaj uređaj za praćenje kvaliteta vazduha.

Novi uređaj za praćenje kvaliteta vazduha ima integrisani displej, a tri senzora unutar uređaja mere temperaturu, vlažnost vazduha i ukupan nivo ispraljivih organskih jedinjenja (TVOC). Isparljiva organska jedinjenja mogu dospeti u vazduh preko dima, curenja gasa, mehanizama za grejanje ili hlađenje pa čak i toksičnih otpadnih gasova sa novog nameštaja.

Poznavanje kvaliteta vazduha u vašem stanu može vam pomoći da preduzmete nešto povodom toga. To važi i za unutarnje izvore zagađenja kao i one koji dolaze spolja. Možete da koristite očitavanja senzora vidljiva na Home aplikaciji i uključite ih u deo automatizovanih funkcija.

Aqara je u svoj uređaj ugradila visokokontrastni E-ink displej koji troši vrlo malo energije. U kompaniji kažu da to povećava trajanje baterije do nekih godinu dana pre nego što zatreba dopuna. To je daleko duže trajanje baterije nego kod mnogih uređaja sa LCD ekranima.

Uređaj se povezuje na HomeKit preko Zigbee 3.0 mreže za prenos podataka. To znači da morate da imate Aqara hub kako bi uređaj za praćenje kvaliteta vazduha radio.
Trebaće vam Aqara M1S hub, M2 hub ili Camera Hub G2H.

Prethodni tekstVirus na modu WhatsApp aplikacije!
Sledeći tekstU Nemačkoj demonstriran 6G!

Leave a Reply