Bye Bye Camera – Uklonite višak s fotografije

Koliko nas je nekada napravilo skoro savršenu fotografiju koju je jednostavno upropastila neka osoba koja tupavo stoji u pozadini.
Nema ništa zabavnije nego kad se ulogujete na Creative Cloud i izbacite neku osobu sa slike ali čak i tada to nije baš to… ipak je fotošop praktično umetnost sam po sebi.

Ako želite da samo pravite fotografije i dozvolite nekoj aplikaciji da se bavi editovanjem, onda bi Bye Bye Camera mogla biti prava aplikacija za vas. Pored smešnog načina reklamiranja, gde se korisnicima obećava da će moći da izbace ljude sa fotografija, ova aplikacija zapravo nudi uslugu koja svima nama zatreba s vremena na vreme.

Umetnička zadruga po imenu „Uradi nešto dobro“ (Do Something Good), koju predvodi umetnik Damjanski, razvila je ovu aplikaciju kako bi pomogli fotografima da naprave snimke popularnih turističkihi lokacija koje su često ne baš idealne lokacije za fotografisanje.

Ova aplikacija uklanja silujetu iz svakog selfija, a i osobu.
Bye Bye Camera je aplikacija za doba nakon ljudi. Ona predstavlja nežno ukazivanje na budućnost u kojoj kompleksni programi menjaju ljudski rad, a neki bi rekli i ljudsku rasu.

Zanimljivo je zapitati se šta je to čovek, gledano iz perspektive veštačke inteligencije? U ovom slučaju, odgovor je – skup piksela koji predstavljaju osobu na osnovu prethodno zabeleženih podataka. Ali ko označava ove podatke koji nematerijalno definišu osobu? Toliko pitanja za tako nevinu malu aplikaciju za kameru.

Zaista, ovo je definitino dobra ideja. A nije ni skupa – možete da preuzmete aplikaciju sa iTunes App prodavnice za 2,99 dolara. Još uvek nema reči o Android verziji, ali javićemo vam ako se pojavi.

INSTALIRAJ
PRETHONI NASLOV
SLEDEĆI NASLOV

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Marshall Motif II ANC: Prvoklasne slušalice...

Marshall je otkrio nove Motif II ANC ušne slušalice, a najistaknutija poboljšanja su u oblastima audio...

TEST: Samsung Galaxy Tab S9 Ultra...

Tržište tableta je zamrlo. Retko ko plasira sledeći model, još ređe ih neko koristi. Veliki telefoni...

Jedini laptop s kojim trebate poslati...

Potrebno vam je nešto prenosivo i lagano, ali ne i ono koje ugrožava kvalitet. I pre...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog digitalnog realizma, Galaxy S23 Ultra spreman je da...

TEST: Samsung Galaxy Z Fold5 –...

Dok god Kinezi masovno ne izvoze ovakve telefone, ostali imaju šanse da se konsoliduju i pripreme...

IFA 2023: Dizajniran kako bi udovoljio...

HONOR V Purse pretvara preklopni pametni telefon u ultimativni mode detalj koji spaja fizičko i digitalno,...

IFA 2023: Honor 90 – Telefon...

Više od sjajne optike i prelepog rama, HONOR 90 5G takođe dolazi sa prvom Zero-Flicker Screen...

Svestrana MEGAPUFF svetiljka na solarni pogon

Svetiljka po imenu MEGAPUFF namenjena je ljubiteljima kampovanja, putnicima, avanturistima i svima koji žive u područjima...

IFA 2023: Na preklop, a tanji...

Ovaj pametni telefon, koji se ponosi nekim od najinovativnijih funkcija, dolazi sa najnovijom verzijom operativnog sistema...

Vaš telefon vas prisluškuje – evo...

Ako ste ikada guglali „da li me moj telefon prisluškuje?“, odgovor je da, sluša vas sve...
Koliko nas je nekada napravilo skoro savršenu fotografiju koju je jednostavno upropastila neka osoba koja tupavo stoji u pozadini. Nema ništa zabavnije nego kad se ulogujete na Creative Cloud i izbacite neku osobu sa slike ali čak i tada to nije baš to... ipak je fotošop praktično umetnost sam po sebi. Ako želite da samo pravite fotografije i dozvolite nekoj aplikaciji da se bavi editovanjem, onda bi Bye Bye Camera mogla biti prava aplikacija za vas. Pored smešnog načina reklamiranja, gde se korisnicima obećava da će moći da izbace ljude sa fotografija, ova aplikacija zapravo nudi uslugu koja svima nama zatreba s vremena na vreme. Umetnička zadruga po imenu „Uradi nešto dobro“ (Do Something Good), koju predvodi umetnik Damjanski, razvila je ovu aplikaciju kako bi pomogli fotografima da naprave snimke popularnih turističkihi lokacija koje su često ne baš idealne lokacije za fotografisanje. Ova aplikacija uklanja silujetu iz svakog selfija, a i osobu. Bye Bye Camera je aplikacija za doba nakon ljudi. Ona predstavlja nežno ukazivanje na budućnost u kojoj kompleksni programi menjaju ljudski rad, a neki bi rekli i ljudsku rasu. Zanimljivo je zapitati se šta je to čovek, gledano iz perspektive veštačke inteligencije? U ovom slučaju, odgovor je - skup piksela koji predstavljaju osobu na osnovu prethodno zabeleženih podataka. Ali ko označava ove podatke koji nematerijalno definišu osobu? Toliko pitanja za tako nevinu malu aplikaciju za kameru. Zaista, ovo je definitino dobra ideja. A nije ni skupa – možete da preuzmete aplikaciju sa iTunes App prodavnice za 2,99 dolara. Još uvek nema reči o Android verziji, ali javićemo vam ako se pojavi. INSTALIRAJ