Električne četkice za zube čine čitav proces čišćenja zuba lakšim.

Većina njih ima tajmer tako da nećete oštetiti zube ili desni zbog predugog pranja, a dodatne vibracije pomažu kod uklanjanja zubnog plaka.

Na ovoj listi nalazi se nekoliko modela, od običnih do pametnih, oscilirajućih za koje vam treba pretplata – i onih „između“.

Većina su samo OK, ali neke se izdvajaju.
Dobra četkica za zube ne mora da vas košta više od par desetina dolara.

Najbolja pametna četkica za zube

Colgate Hum

Colgate Hum je odlična četkica za zube. Tanka je i lagana, sa malom glavom četkice koja može da dohvati i zadnji deo vaše usne duplje bez stvaranja neprijatnog osećaja. Košta znatno manje od većine pametnih četkica za zube a njene pametne funkcije su superiorne.

Hum četkica precizno prati vaše pranje zuba tako da znate koje ste delove promašili i ne morate da otvarate aplikaciju svaki put kad perete zube.

Ova četkica čuva vaše podatke o pranju zuba tokom poslednjih 10 dana i šalje ih do prateće aplikacije ako je uparite sa svojim telefonom preko Bluetootha.

A za dodatnu praktičnost, ako nemate slobodnu utičnicu u kupatilu, postoji i verzija koja koristi dve AAA baterije.

Najveća mana je to što Colgate Hum ima samo jedan tip glave četkice pa ne možete da je personalizujete po pitanju osetljivosti.

Pretplata na četkicu košta 5 dolara, a Colgate vam pošalje novu glavu četkice svaka tri meseca. Takođe dobijate i punjač i kutiju za putovanja.

CENA: $ 69.99

Najbolja jeftina električna četkica za zube

Philips One by Sonicare

Philips One je jedna od najpopularnijih električnih četkica za zube. Tanka je i najviše podseća na običnu četkicu.

Ona nudi nežne vibracije koje uklanjaju zubni plak a iako zahteva više posla nego četkice sa većom i snažnijom glavom, i dalje je bolja nego obična ručna četkica.

Potrebna joj je jedna AAA baterija ili možete da doplatite za punjivu verziju. Dobijate i malu kutiju za putovanja.

CENA: $ 24.99

Oscilirajuća opcija

Oral-B Pro 1000

Sve Oral-B električne četkice za zube imaju oscilirajuće glave, te cirkularne dlačice koje dopiru skroz između vaših zuba. Model Pro 1000 postoji već neko vreme i nastavlja da zasenjuje skuplje modele sa fensi funkcijama.

Cena je dobra a četkica je punjiva, ali je isto tako i pomalo glomazna i može lako da se umaže pastom za zube, zato vodite računa da je dobro isperete nakon svakog pranja.

Njene vibracije su intenzivne i ima široku lepezu kompatibilnih glava za četkicu, a možete i da se pretplatite da dobijate novu glavu četkice svakih par meseci.

CENA: $ 68.95

Moderna četkica za zube

Quip električna četkica za zube

Četkice za zube kompanije Quip imaju jedinstven dizajn, sa glatkom, laganom drškom i tankim vratom – može se reći da su one Instagram modeli među četkicama za zube. Postoji plastična verzija, koja je lepa, ali postoji i elegantna metalna verzija koja košta malo više.

Pranje zuba sa Quip četkicom je prijatno iskustvo, jer vibracije koje proizvodi su taman dovoljno jake da savršeno očiste vaša usta bez previše intenzivnog osećaja, mada taj tanki vrat deluje prilično krhko. Četkica dolazi sa poklopcem za putovanja koji možete da koristite kao postolje za četkicu na lavabou.

Ova četkica nije punjiva, ali možete da kupite (ili se pretplatite na) zamensku glavu četkice i bateriju po ceni od 5 dolara.

Pametna verzija vam daje povratne informacije o pranju zuba kao što su vremensko trajanje svakog pranja, intenzitet i učinkovitost pranja.
Ne pokazuje praćenje u realnom vremenu, ali to i nije funkcija na kojoj će bilo ko insistirati.

CENA: $ 40

Četkica za decu

Philips Sonicare dečija električna četkica za zube

Ne treba vam nužno posebna četkica za zube za decu, ali ovo je odlična punjiva četkica sa Sonicare reputacijom iza sebe.
Prateća aplikacija je puna animiranih lekcija i nagrada a deca mogu da prate napredak čak i kada ne gledaju aplikaciju u realnom vremenu.

Dvominutni tajmer govori deci kada je pranje zuba završeno – nema varanja. Starija deca će vremenom izgubiti interesovanje za aplikaciju, ali mlađima će dugo biti zabavna.

Čak i bez aplikacije koja deci drži pažnju, ovo je i dalje dobra četkica. Dolazi sa stikerima za personalizaciju drške.

CENA: $ 49.95
Prethodni tekstPolydrop prikolica je postala kompatibilna sa Tesla automobilima
Sledeći tekstInvictus TT460

Leave a Reply