Novi Panerai Luminor Tre dolazi sa modifikovanim Rolex mehanizmom

On je najelegantniji Luminor sat ikada, a ima i vrlo korisne funkcije!

U trenutnoj Panerai kolekciji, Luminor Due Luna sa kućištem od 38 mm je najmanji model u ponudi. To, međutim, ovoj kompaniji izgleda nije bilo dovoljno malo, ali se nisu odlučili da dodatno smanje model Luminor Due već su napravili potpuno novi Luminor Tre PAM0401 koji ima kućište prečnika svega 31 mm. Novi najmanji model je vodootporan do dubine od 300 metara, kao „pravi“ Luminor sat. Takođe, otvor brojčanika je vrlo stvaran, možda je mali, ali ima čuvenu sendvič konstrukciju a to je vrlo značajno. Nema sjajnog sedefa ovog puta, ali matirani malecki brojčanik izgleda vanvremenski i nudi dokazanu funkcionalnost.

Šta je najveća novina? Da li je to veličina sata, njegova impresivna vodootpornost ili možda nešto treće? Najveća novina je to što Luminor Tre ponovo gradi vezu između brendova Panerai i Rolex. Ne zaboravite da je kućišta za Panerai satove u početku izrađivao Rolex i u njih je stavljao Cortébert mehanizme za džepne satove. Ovoga puta Panerai nije zamolio čuveni ženevski brend da im napravi kućište već mehanizam, i zato unutar modela Luminor Tre možete naći Rolex kalibar 2236.

To je mehanizam koji je korišćen u modelu Lady-Datejust prečnika 28 mm, automatski Superlativ hronometarski kalibar sa Rolexovom patentiranom Syloxi balansnom oprugom. Ovaj mehanizam naravno ima centralno postavljenu sekundaru a Luminor Tre nema. U specifikacijama piše da je Panerai napravio sopstveni mali modul za sekunde a razlog je očigledan: brend je hteo da ostane veran legendarnom izgledu klasičnih Luminor satova.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde