Početna Lifestyle Zenith dostiže nove ekstreme sa novim, smelim modelima iz Defy kolekcije

Zenith dostiže nove ekstreme sa novim, smelim modelima iz Defy kolekcije

Zenith podiže formu i funkcionalnost do novih visina u svojoj DEFY kolekciji decidno futurističkih satova sa modelom DEFY Extreme koji predstavlja izraz superiorne preciznosti i izdržljivosti. U pitanju je hronograf visokih performansi za one koji žele da krče svoju putanju po stazama kojima ne ide niko i ostave svoj trag.

DEFY Extreme je u suštini DEFY na steroidima, kod kog su linije i detalji naglašeni a dodatni holistički detalji majstorski integrisani: Poveće kućište prečnika 45 mm vodootporno do 200 metara, oštrije linije, izraženiije ivice i silueta koja odiše robusnošću, izdržljivošću i sklonost ka istraživanju novih novih horizonata. Dizajn je ojačan dodatkom komponenti koje štite drukere i krunicu na uvrtanje.

Jedan od najupečatljivijih elemenata na modelu DEFY Extreme je dvanaestostrani prsten koji se nalazi ispod korone i proteže se dole do dvanaestostranog poklopca kućišta, nešto slično kao na modelu DEFY A3642 iz 60-ih godina prošlog veka sa njegovom mnogostranom koronom. Veza između materijala i odabrane završne obrade služi da se doda još jedna dimenzija savremenosti. Verzije od matiranog titanijuma i matiranog titanijuma sa roze zlatom imaju potpuno matirane peskirane površine koje im daju monolitan izgled, dok verzija od titanijuma sa plavim detaljima ima završnu obradu koja ističe različite stranice metala sa ispoliranim, satenski brušenim i matiranim površinama.

Brojčanik na modelu DEFY Extreme je zamišljen tako da poboljša čitljivost i istovremeno omogući čist pogled na revolucionarni hronografski kalibar koji meri vreme do stotog dela sekunde, sa dve zapinjače koje kucaju pri 36.000 vpč za deo koji meri vreme i 360.000 vpč za hronograf. Napravljen od providnog safirnog stakla, brojčanik ima velike nalepljene brojače hronografa koje se pomalo preklapaju i naglašavaju veličinu i čitljivost. Kazaljke i nalepljeni markeri sati su takođe ekstra veliki i popunjeni velikim količinama Super-LumiNova premaza, što garantuje čitljivost i u najmračnijim situacijama.

A kako bi dodatno naglasili tonalitet sata i dubinu mehanizma, u kompaniji Zenith su galvanski obojili mehanizme kako bi se uklopili i nadopunjivali sa robusnim kućištima: u crno kod mat titanijumskog modela, u plavo za model od poliranog titanijuma i u zlatnu boju za model od titanijuma i roze zlata.

Prethodni članakModuli kompanije ADATA najtraženiji za rudarenje kriptovaluta
Sledeći članakKTM PREDSTAVLJA KTM 1290 SUPER DUKE RR

Leave a Reply