Početna Trends 76% potrošača u Srbiji ostavilo bi svoje lične podatke zarad većeg popusta?!

76% potrošača u Srbiji ostavilo bi svoje lične podatke zarad većeg popusta?!

blank
BMW_NextGen_2020

Kako u Srbiji, tako i širom Evrope, građani se okreću štednji zabrinuti posebno zbog gubitaka radnih mesta koje je izazvala Covid-19 pandemija.

Kako bi se pridržavali mera socijalnog distanciranja, sve manje vremena provode u klasičnim prodavnicama.

BMW_NextGen_2020_640x157px
BMW_NextGen_2020

Istraživanje je međutim pokazalo i da su potrošači spremni da preuzmu veći rizik kada je reč o njihovim ličnim podacima, kako bi osigurali popuste i uštedeli novac tokom praznika.

Kako se sezona praznika približava, mnogi potrošači opredeljuju budžet za potrošnju i pokušavaju da uštede što više mogu.
Ova situacija je dovela do toga da su mnogi potrošači spremni da preuzmu rizik kako bi ostvarili veći popust.

Nešto manje od petine (18.1%) ispitanika u Srbiji i svega četvrtina (25%) evropskih ispitanika svesno je da su prevare češće tokom praznika i perioda rasprodaje i nisu spremni da rizikuju zarad velikih popusta.

Tek svaki deveti (11.8%) ispitanik iz Srbije izjavio je da će za vreme prazničnih rasprodaja kupovati samo kod velikih brendova kako bi izbegao bezbednosne rizike.

Nalazi kompanije Kaspersky takođe pokazuju da je samo mali broj potrošača svestan da nevolje mogu nastati ukoliko nisu dovoljno oprezni prilikom onlajn kupovine – posebno uzimajući u obzir da je praznični period poznat po fišing prevarama.

Na primer malo više od petine (22.2%) ispitanika u Srbiji i trećina (33%) evropskih ispitanika izjavili su da nisu spremni da posete veb-sajt koji ne izgleda autentično.

Značajan deo ispitanika u Srbiji (38.9%) pokazali su nešto veće iskustvo od proseka Evrope (29%) kada je reč o potencijalnim bezbednosnim rizicima povezanim sa nepoznatim brendovima koji nude velike popuste, a za koje se može ispostaviti da su prevara.

„Kupovina na internetu je primamljiv i lak način da potrošimo svoj teško stečeni novac. Imejl poruke sa povoljnim ponudama i popustima stižu u naše prijemno sanduče i sa samo nekoliko klikova možemo poručiti robu bez da napuštamo udobnost svog doma. Međutim, ovo u najboljem slučaju može biti rizičan posao. Kako se predviđa, ovo će biti jedna od najprometnijih Black Friday sezona ikada za onlajn prodavce. Brendovi su započelli sezonsku prodaju nedeljama pre čuvenog petka, a prevaranti su spremniji više nego obično da iskoriste neoprezne potrošače. S obzirom na godinu za nama, bilo kakve pogodbe ili veći popusti biće vrlo primamljivi jer mnogi potrošači pokušavaju da iskoriste praznični period na najbolji mogući način. Međutim, savetujemo kupce da budu pažljivi i razmisle o podacima koje ostavljaju u želji za povoljnom ponudom. Razmislite da li je apsolutno neophodno deliti lične podatke za svaku kupovinu, a ako nije, da li je to samo trik koji će vas namamiti da otkrijete svoje podatke. Proveravanjem verodostojnosti ponude pre obavljanja kupovine, potrošači mogu smanjiti rizik od potencijalnih zamki i uživati u praznicima “, komentariše Dejvid Em (David Emm), glavni istraživač bezbednosti, Kaspersky.

BMW_NextGen_2020

Leave a Reply