Početna Trends Moduli kompanije ADATA najtraženiji za rudarenje kriptovaluta

Moduli kompanije ADATA najtraženiji za rudarenje kriptovaluta

Uz rast važnosti kriptovaluta i njihovog rudarenja, nikad nije bilo bitnije imati odgovarajući hardver. Poslednjih meseci poseban rast popularnosti doživela je kriptovaluta Chia. Za razliku od drugih kriptovaluta, Chia se bazira na modelu dokaza o vremenu i prostoru (proofofspace-time), dok se druge kriptovalute temelje na modelu dokaza o obavljenom radu (proofofwork, PoW). Govoreći o hardveru, to znači da Chia stavlja veću važnost na skladištenje nego na performanse.

Zahvaljujući svom vodećem položaju i stručnosti u domenu proizvoda sa velikim kapacitetima za skladištenje podataka, SSD-ovi kompanije ADATA predstavljaju hardverski izbor mnogih osoba koje rudare Chiju širom sveta. U aprilu 2021. godine, ADATA je zabeležila petostruko veći broj narudžbina SSD-ova i DRAM modula u odnosu na prethodni mesec. Što je još važnije, u većem broju članaka posvećenih i pisanih o nedavnom Chia trendu, mnogi medijski napisi naveli su upravo ADATA-ine SSD-ove kao savršena rešenja za rudarenje Chije. Čini se da će se popularnost Chije, kao i posledična potražnja za SSD-ovima velikog kapaciteta, nastaviti.

“Dok je iznenadno povećanje potražnje za SSD-ovima prilično neočekivano, nismo uopšte iznenađeni da osobe koje rudare Chiju biraju naše proizvode sa velikim kapacitetima skladištenja za svoje jedinstvene potrebe“, izjavio je predsednik kompanije ADATA Shalley Chen.

„ADATA je uvek bila fokusirana na razvoj i ponudu uređaja visokog kvaliteta i performansi, kao i na uređaje velikog kapaciteta, kako bismo zadovoljili potrebe zahtevnih korisnika, bez obzira na to da li su oni PC entuzijasti, gejmeri, kreativci ili rudari kriptovaluta.”

Za osobe koje rudare Chiju od ključnog su značaja uređaji za skladištenje podataka koji su pouzdani i velikog kapaciteta, a ADATA-ine uređaje za skladištenje odlikuju obe te karakteristike. Među njima je linija PCIe SSD-ova, uključujući Gen3x4 XPG SX8200 Pro, Gen3x4 SX8100 i Gen4x4 GAMMIX S50 Lite. Sva ta tri modela dolaze u velikim kapacitetima do 2TB, a za maksimalnu učinkovitost mogu da se upare s DRAM modulima ADATA DDR4 3200MHz ili XPG GAMMIX D45 3600 32GB. Sve prethodno spomenute uređaje inženjeri ADATA-e su testirali za rudarenje Chije na najnovijim platformama Intel Z590 i AMD X570 kako bi obezbedili glatke performanse.

Uz prethodno spomenute SSD-ove, ADATA će uskoro predstaviti i svoje nove PCIe Gen4 SSD-ove LEGEND, pa će rudari Chije imati još više izbora.

Prethodni članakSat Riviera, nasleđe dizajna kompanije Baume & Mercier
Sledeći članakZenith dostiže nove ekstreme sa novim, smelim modelima iz Defy kolekcije

Leave a Reply