Instaliranje Wi-Fi adaptera može vam povećati brzinu interneta u celom domu

Obezbedite sebi brži i pouzdaniji Wi-Fi u svakom kutku doma.

Može se slobodno reći da svi uvek tražimo načine da dobijemo bržu i stabilniju Wi-Fi konekciju u svakom kutku svog doma, i postoji više metoda da to ostvarimo – od pomeranja rutera u ćošak do kupovine generalno boljeg rutera – ali jedan relativno jeftin i jednostavan trik koji možda još niste isprobali jeste da udžekate Wi-Fi adapter u laptop ili desktop računar. Vaš kompjuter verovatno već ima antenu u kućištu, ali u zavisnosti od vaše trenutne postavke, spoljni adapter bi mogao da obezbedi stabilniju i bržu konekciju na većoj razdaljini.

Ako kupite adapter koji je moćniji od one koja se nalazi unutar kompjutera, vaša mašina će bolje hvatati signale rutera, pa bi trebalo da dobijete jaču i stabilniju konekciju. Eksterni Wi-Fi adapter povezan sa vašim kompjuterom preko USB kabla može predstavljati značajno poboljšanje jer možete da je stavite negde na policu ili na drugu stranu radnog stola gde je Wi-Fi signal potencijalno jači.

Ako mislite da bi vam Wi-Fi adapter mogao biti od koristi, vodite računa da podržava Wi-Fi 6 i Wi-Fi 6E standarde sa najvećim brzinama i kapacitetima. Sve dok vaš ruter podržava te protokole, adapter koji je kompatibilna sa standardima Wi-Fi 6 i Wi-Fi 6E značajno će smanjiti latenciju i poboljšati stabilnost konekcije kao i brzine skidanja i otpremanja fajlova.

Dva uređaja koja vredi pogledati ovde su TP-Link AX1800 WiFi 6 adapter i Netgear A8000 Nighthawk WiFi 6E adapter. Oba uređaja se povezuju preko USB 3.0 kabla za najbrži mogući protok. Novi adapter automatski preuzima dužnosti vezane za Wi-Fi i trebalo bi da odmah osetite poboljšanje u internet konekciji.

I za kraj, postoji način da kombinujete snagu više adaptera. Aplikacija Speedify može da sadrži signale sa nekoliko Wi-Fi adaptera na Windows ili macOS uređajima. Drugim rečima, vaš novi eksterni adapter i ona postojeća interna bi mogle da rade kao jedan uređaj, u teoriji povećavajući brzinu i stabilnost Wi-Fi konekcije.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

KEF LSX II LT bežični zvučnički...

Ovaj bežični zvučnički sistem, koristi isti 4,5-inčni 11. generacije Uni-Q drajvera kao iLSX II, pri čemu...

Široki frižider sa zamrzivačem, „A“ EU...

Samsung Electronics Co., Ltd. predstavio je novi, izuzetno energetski efikasan i ekstra široki frižider sa zamrzivačem...

Revolucija pripreme kafe centrifugalnom ekstrakcijom i...

KUKU Maker omogućava prilagođavanje parametara ekstrakcije, pružajući vam potpunu kontrolu nad pritiskom ekstrakcije, temperaturom, finoćom mlevenja...

Nocs Design-ovi Monolit i Mini aktivni...

Dizajnirani i inženjerski razvijeni u Švedskoj, Nocs Mini i Monolit bežični zvučnici imaju za cilj da...

8 uzastopih godina na vrhu globalnog...

Samsung Electronics je još jednom potvrdio dominaciju na svetskom tržištu TV uređaja i već 18 godina...

TOP 5: Televizori ispod 1.000 evra

Opremanje vaše TV sobe jednim od najboljih televizora koje novac može kupiti može biti skupa investicija....

Uranjanje u dubine uz 8K

Svet snimanja video materijala i filmova se stalno razvija uz nove tehnologije koje pomeraju granice mogućeg....

HDMI ARC i eARC: Šta su...

Prilikom postavljanja novog televizora ili soundbara, trebaće vam različiti kablovi. Većina ljudi će jednostavno koristiti bilo...

Philips OLED+959 TV sa unapređenim Ambilightom...

TP Vision, kompanija koja poseduje brend Philips, je najavila svoj novi vrhunski OLED TV u okviru...

LG je predstavio elegantni DUALCOOL klima...

Ako živite na mestu sa četiri godišnja doba i još uvek koristite split sistem klima uređaj...