Panasonic je izbacio svoj dugoočekivani fotoaparat LUMIX GH6. On je naslednik uspešnog modela GH5, koji je veoma cenjen zbog svojih sposobnosti pravljenja video zapisa.

LUMIX GH6 donosi poboljšanja na nekoliko frontova. Za početak, on ima novi Micro Four Thirds senzor od 25,2 megapiksela, što je 20% više piksela nego pre. Ovaj novi senzor ima širi dinamički opseg od 12+ stopa, uz mogućih 13+ stopa ako se koristi nova funkcija po imenu Dynamic Range Boost.

GH6 koristi unapređeni Venus Engine procesor slike koji je dvostruko brži. U kombinaciji sa novim senzorom dobijaju se bolje performanse u kontekstu visoke osetljivosti, kao i brži autofokus i manje defekata izazvanih efektom kotrljajućeg zatvarača.

Model GH6 takođe donosi i poboljšanu stabilizaciju slike sa Dual IS 2 tehnologijom. Ovaj žiroskopski stabilizator sa 5 osa nudi impresivnih 7,5 stopa stabilizacije, što ga čini pogodnim za snimanje video sadržaja iz ruke, čak i sa objektivima bez stabilizacije.

GH6 proširuje već izdašni asortiman funkcija za snimanje video sadržaja koji je nudio njegov prethodnik. On sada može da neograničeno snima video u C4K 60p 10-bit 4:2:2 formatu. Video može da se snima i u rezoluciji 1080p do 300 fps sa promenjivom brzinom smenjivanja slika. Fotoaparat takođe podržava snimanje u 5.7K 60p 10-bit 4:2:0 formatu.

GH6 podržava Panasonic V-Log profil, koji je prethodno bio dostupan samo na profesionalnim video kamerama ovog brenda, a ovde je uključen besplatno. Ovaj profil podržava eksterno snimanje koristeći integrisani HDMI 2.1 port pune veličine, koji podržava full 4K 120p RAW format. Integrisani aktivni sistem hlađenja omogućava neograničeno snimanje bez pregrevanja.

Što se tiče fotografije, ovaj fotoaparat podržava rafalno okidanje od 14 fps sa mehaničkim zatvaračem kao i impresivnih 75 fps sa elektronskim zatvaračem. Ekran od 3 inča pozadi može da se izvuče i rotira a elektronsko tražilo ima OLED displej sa 3680K tačaka.

LUMIX GH6 bi trebalo da se nađe u prodaji sredinom marta.

Prethodni tekstEvolucija kućnih uređaja u 21. veku
Sledeći tekstTOP 5: Zimskih rukavica

Leave a Reply