Početna Broj 208 Samsung Galaxy A50 – Telefon srednje kategorije sa mnogo stila

Samsung Galaxy A50 – Telefon srednje kategorije sa mnogo stila

Kamera

Samsung Galaxy A50 može da se pohvali sistemom sa tri kamere, što je jedna od najuzbudljivijih karakteristika ovog modela. Samsung se još jednom opredelio za primarni senzor od 25 MP (apertura f/1.7) uparen sa senzorom od 5 MP (apertura f/2.2) i senzorom širokog ugla od 8 MP (apertura f/2.2). Za ljubitelje selfija, tu je i kamera od 25 MP (apertura f/2.0) smeštena u notch zarezu.

Aplikacija za kameru na modelu Galaxy A50 nudi funkcije kao što su Pro režim, Live Focus, Panorama, Slow motion, Hyperlase, AR emotikoni (proširena realnost) i još dosta toga.

Samsung je takođe dodao i opciju za pametnu optimizaciju scenografije na bazi veštačke inteligencije.
U zadnje vreme, Samsung je počeo da ubacuje podršku za HEIF i HEVC formate koji se mogu uključiti u podešavanjima.

Režim za portrete radi dobro. Opažanje ivica je veoma dobro.
Kakav je učinak kamere na modelu Galaxy A50? Pa, ona će vam isporučiti oštre i živopisne slike u dnevnom okruženju. Kao i većina Samsung kamera, i kamera na modelu Galaxy A50 hoće da drži dužu ekspoziciju da bi obezbedila da slike izgledaju dobro a da se ne prave kompromisi po pitanju senki.

Samsung je dodao i kameru širokog ugla koja je zabavna i omogućava vam da stavite više toga u kadar. Slike koje je napravila kamera širokog ugla ne poklapaju se baš sa slikama koje pravi primarna kamera i tu bude dosta distorzije na ivicama.

Za razliku od većine telefona u ovom cenovnom rangu, ovde nema noćnog režima.
Kamera na modelu Galaxy A50 uspeva da snimi pristojne fotografije pri malom osvetljenju ali kada se to malo podrobnije pogleda na većem ekranu, počnu da se vide nedostaci.

Što se tiče selfija, prednja kamera od 25 MP na modelu Galaxy A50 može da napravi autoportrete sa odličnim detaljima uz dobro osvetljenje.
Selfi kamera ima i Live Focus opciju za bokeh efekat koji možete i dodatno da podesite kasnije.

Leave a Reply