Kod najnovijih Yamaha slušalica apsolutno perfektno su odrađeni svi ključni aspekti premijum slušalica koje se nose preko ušiju: dobro potiskivanje buke, fenomenalan zvuk, udobnost i baterija koja traje dugo.

Slušalice sa oznakom YH-E700A nisu bez konkurencije, ali mogle bi da budu savršen izbor za korisnike koji znaju šta žele i kojima ne treba stotinu funkcija. Kvalitet zvuka je topao, robusan i detaljan – pun na način koji skoro potpuno opravdava cenu.

Ovde ne dobijate mnogo po pitanju dodatnih funkcija, a i dizajn ne privlači veliku pažnju, ali po pitanju osnovnih, glavnih funkcija, ove slušalice su u samom vrhu. Ako samo želite pouzdane osnovne funkcije – i fenomenalan zvuk – Yamaha YH-E700A slušalice bi morale da budu na vašem najužem spisku.

Sa opcijom za bežično/žičano slušanje, trajanjem baterije od 30+ sati, aktivnim potiskivanjem buke, ogromnim udobnim školjkama za uši i jakom cenom, slušalice YH-E700A deluju kao pokušaj Yamahe da stanu rame uz rame sa drugim flegšip putnim slušalicama.

Ako je zvučna pozornica nešto oko čega brinete, biće vam drago da čujete da je ovo jedna oblast gde se model E700A zaista izdvaja.

Ne samo da dobijate odličan kvalitet muzike i zvučnih efekata kroz čitav frekvencijski opseg, već dobijate i izbalansiran, prostrani, kvalitetan zvuk – dosta glasan i jak bez „učaurenog“ zvuka koji proizvode zatvorenije zvučne pozornice. Zaključak je da ove slušalice zvuče odlično.

Slušalice E700A nemaju nikakve dugmiće osetljive na dodir, sve komande su fizičke, a dugmići su raspodeljeni na obe školjke.
Kao i većina slušalica sa potiskivanjem buke, E700A takođe najbolje prigušuju ponavljajuće zvukove u nisko-srednjem/srednjem frekvencijskom opsegu.

Iznenadni, duboki zvukovi ili nepredvidivo pištanje visoke frekvencije mogu se probiti kroz sistem za aktivno potiskivanje buke, ali on u najvećem broju slučajeva dobro obavlja svoj posao. Naročito, ako slušate muziku malo glasnije, čućete mnogo manje ambijentalne buke nego kada biste isključili ANC.

Ove slušalice možete da koristite u kancelariji bez brige da ćete nervirati kolege (ili članove porodice ako ste kod kuće) zvukom koji se provlači iz slušalica.
Iako Yamaha ima „Headphones Connect“ aplikaciju, ona nije ni toliko sveobuhvatna i angažovana.

Ona radi svega nekoliko stvari: predstavlja način da uključite ili isključite funkcije „Listening Care“ i „Listening Optimizer“, omogućava vam da se prabacujete između ANC i ambijentalnog režima i omogućava vam da podesite tajmer za automatsko isključivanje.

Takođe ne dobijate ništa po pitanju virtuelnih asistenata (Alexa i sl.), simultanog Bluetooth povezivanja ili drugih fensi funkcija koje su standardne na nekim drugim slušalicama u ovom cenovnom rangu.

Yamaha YH-E700A su slušalice koje odlično rade svoj posao.

Potiskivanje buke je dobro, baterija traje dugo a prostrana, topla zvučna pozornica daje im taj „x-faktor“ koji je teško pronaći kod potrošačkih slušalica osim ako ne govorimo o dosta skupljim modelima.

Ako vam ne treba sijaset funkcija i samo želite vrlo solidne univerzalne slušalice, definitivno bacite pogled na ove Yamaha slušalice. Uši će vam biti zahvalne.

Yamaha YH-E700A specifikacije:

Trajanje baterije: do 35 sati (fabrički podatak)
Boje: Crna, bela
Stil: preko ušiju (zatvoreno kućište)
Potiskivanje buke: Aktivno potiskivanje buke (ANC)
Povezivanje: Bluetooth 5.0
Audio kodeci: SBC, AAC, Qualcomm aptX Adaptive
Frekvencijski odziv: 8 Hz – 40 kHz
Pasivno upravljanje: Da (uključuju i kabel od 3.5mm)

CENA: $ 299.95
Prethodni tekstSamsung i Mastercard rade na platnoj kartici sa čitačem otiska prsta
Sledeći tekstDa li ste i Vi na meti ste doxing-a?

Leave a Reply