Početna Broj 208 Zlatna sredina – Samsung Galaxy S10

Zlatna sredina – Samsung Galaxy S10

Ni najmanji, ni najveći, već taman za šaku prosečnih dimenzija

Panasonic TV

Samsung tvrdi da senzor uči tokom vremena i da će biti sve bolji i bolji. Olakšavajuća okolnost je otključavanje preko prednje kamere koja prepoznaje vaše lice. Minus tog prepoznavanja je što vam telefon samo javi da je otključan, ali ne prikazuje početni ekran, već zaključan s ikonicom otključanog katanca i obaveštenjem da ćete ga (najzad) otključati kada prevučete prstom preko ekrana. Na pamet nam pada Symbian koji je otišao u istoriju jer je uvek imao jedan „klik“ više nego što je bilo potrebno da bi završili nešto.

Najbolji telefoni 2019

Kada jednom uđete u Menu i krenete da se zanimate sa svim mogućim opcijama i instaliranim aplikacijama, bićete zadivljeni brzinom telefona, kao i količinom dostupne memorije. Iako je opšte poznato da nema te memorije koja ne može da se popuni, početnih 8/128 GB je sasvim dovoljno. U krajnjem slučaju, ako ne koristite drugi SIM, imate mesto za dodatnu memoriju, a i cloud storidž je sve povoljniji.

Verni Samsung korisnici će primetiti novi One UI – novi korisnički interfejs. Čistiji je, svedeniji, i manje detaljan. To ne znači da ćete biti uskraćeni za neku opciju, već da je sakrivena negde drugde. One UI nam se svideo na prvi pogled. Novi UI se šepuri na Android 9 OS-u. Zajedno su brzi i efikasni. Novi čipset – Exynos 9820 – je ultra brz. Rekli bi nepotrebno brz (AnTuTu je skoro 350.000), ali nećemo reći dva puta. Ko zna šta će vredni inženjeri smisliti u narednom periodu, nešto novo i hardverski zahtevno!?

Pozadi, gde su kamere, se pojavila još jedna. Sad ih ima ukupno tri. Jedna sa ultra širokim pogledom, druga „normalna“, i treće koja zumira. Sve tri su fenomenalne i prave ozbiljno dobre fotografije. Ultrawide je za Samsung nova i možemo reći da je uglavnom odlična. Tek ponekad se vidi da su objekti na obodu blago iskrivljeni. Uglavnom je sve kako treba. Prednja kamera pravi mnogo dobre selfie! Ni jedan nismo obrisali.

Leave a Reply