SanDisk Pro-Blade SSD donosi čuvanje podatka u tankom, malom i modularnom pakovanju

SanDisk je najavio novi SSD sistem po imenu Pro-Blade. U kompaniji ga opisuju kao modularni ekosistem i kažu da je dizajniran da omogući kreatorima sadržaja da sa lakoćom menjaju „šaržere“ velikih kapaciteta u jednom kućištu drastično manje veličine.

Pro-Blade Transport prenosivo SSD kućište se uparuje sa Pro-Blade SSD šaržerima čime se kreira „modularni ekosistem“ za koji u kompaniji SanDisk kažu je osmišljen da bude vrlo praktičan za rad jer omogućava korisniku da nosi terabajte podataka u malom pakovanju i istovremeno je praktičniji za korišćenje na mestu snimanja ili u studiju.

Pro-Blade SSD je najlakše opisati kao SSD disk sa varirajućim kapacitetom. Kada bude pušten u prodaju, SanDisk će ga nuditi u veličinama od 1 TB, 2 TB i 4 TB. Ovi SSD-ovi nude brzine prebacivanja do 3.000 MB/s u izdržljivom aluminijumskom kućištu koje takođe hladi uređaj prilikom korišćenja. SanDisk pozicionira ove diskove kao sposobne da nose veći kapacitet bez tipične veličine koja se vezuje za prenosive eksterne SSD diskove. Iako su manji, oni ne mogu da se koriste bez SanDisk kućišta.

Ovi mali SSD šaržeri mogu da se čitaju na dva načina, prvi je SanDisk Pro-Blade Transport, kućište koje je približne veličine jednom eksternom SSD-u i napravljeno je od aluminijuma. U kompaniji SanDisk kažu da Pro-Blade šaržeri koji se ubacuju u Transport kućište mogu da isporuče brzine čitanja i pisanja do 2.000 MB/s kada se koristi USB-C konekcija, ali performanse mogu biti još bolje kada se upare sa SSD kućištem.

Treći i poslednji deo Pro-Blade sistema je Pro-Blade stanica, to je desktop kućište za SSD u koje može da stane do četiri Pro-Blade SSD šaržera istovremeno i koje prebacuje podatke preko Thunderbolt 3 konekcije. Desktop kućište za SSD omogućava da ta četiri diska rade simultano sa kompjuterom i ima dovoljan protok da podrži editovanje u 4K, 8K i 12K rezolucija.

PRO-BLADE SSD šaržeri nude se u verzijama od 1TB za 180$2TB za 290$4TB za 600$. Transport kućište može da ide u paketu sa bilo kojom od tih opcija a može i da se kupi prazno za 70$.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde