Panerai Submersible S Brabus Verde Militare PAM01283

Panarai se ofarbao u zelenu boju kako bi išao ruku pod ruku sa Brabus Marine brendom.

Saradnja između kompanije Panerai i nemačke specijalizovane tjuning kuće Brabus, poznate po smelom, hi-tech redizajniranju i tjunovanju moćnih mašina, deluje kao prirodna stvar. Brabus automobili i brodovi nisu namenjeni plašljivim osobama a Panerai Submersible kolekcija satova koji kao da su spremni za bojno polje, sa prečnicima kućišta od 42 mm, 44 mm i 47 mm, nije napravljena za mekušce.

Ova novopridošlica u Submersible S seriju lansirana u saradnji sa brendom Brabus Marine već je četvrta po redu.  Izvanredni modeli Experience, Black Ops i Blue Shadow izbačeni su tokom prethodne dve godine. Panerai Submersible S Brabus Verde Militare je sličan modelu Black Ops iz 2021. godine, sa skeletoniziranim mehanizmom i odlično dizajniranim otvorenim brojčanikom. On sada donosi detalje u novoj boji koja se slaže sa šemom bojenja broda koji mu je poslužio kao inspiracija – Brabus Shadow 900 Stealth Green koji je napravila finska kompanija Axopar Boats.

Veliko kućište od 47 mm na modelu Verde Militare PAM01283, jednosmerna korona koja se okreće u smeru suprotno od kazaljke na satu i čuveni Panerai zaštita krunice kao i mehanizam zaključavanja napravljeni su od materijala koji se zove Carbotech. Taj materijal je lakši od titanijuma i vrlo otporan na koroziju. Površine od tamnog ugljeničnog kompozita prikazuju suptilne talasaste šablone i zajedno sa kazaljkama, indeksima i krunicom u vojno-zelenoj boji odaju kamuflažni izgled, koji nikada ne izlazi iz mode. Ovaj sat je vodootporan do dubine od 300 m i ima GMT gunkciju kao i „optički polarni datum“, prozorčić za datum na tri sata koji nema vidljivi disk ispod. Taj efekat je postignut tako što su točkić sa datumima i prozor za prikaz datuma postavljeni pod uglom od 90 stepeni i ponašaju se kao polarizatori, a parče poliranog metala pomaže sa refleksijom.

GMT kazaljka pokazuje drugu vremensku zonu, indikator dan-noć nalazi se na 9 sati a most u obliku volana sa Brabus logoom ne možete promašiti na 7 sati. Takođe mo

Ete videti Brabusov tekstualni logo na poluzi za zaključavanje krunice i titanijumskom poklopcu kućišta premazanom DLC premazom. Na poklopcu kućišta nalazi se providno safirno staklo koje nudi pogled na automatski skeletonizirani GMT mehanizam P.4001/s. Rotor od volframa zapada za oko, kao i drugi elementi poput mreže mostova, burića glavne opruge, crvenog trougla indikatora rezerve snage i balansnog točka od legure po imenu glucidur. Sve to zajedno satu daje prijatan i zamaskirani imidž.

Panerai Submersible S Brabus Verde Militare PAM01283 je sat ograničene serije od 200 primeraka, a cena im je 52.000 evra. Sat dolazi sa crnom narukvicom od teleće kože i gume sa zelenim šavovima i titanijumskom kopčom sa DLC premazom.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde