Kompanija Samsung Electronics najavila je da će se Google uskoro pridružiti postojećim glasovnim asistentima (Amazon Alexa i Bixby) dostupnim na Samsung pametnim televizorima, što će korisnicima omogućiti jednostavnije upravljanje i pretrage, bez potrebe za dodatnim preuzimanjem, hardverom ili instalacijom.

Ovaj paket, trenutno vodećih glasovnih asistenata, koji se mogu modifikovati u skladu sa željama korisnika, imaće svi Samsung televizori iz 2020. godine – QLED 4K i 8K, Cristal UHD, kao i lifestyle modeli – Frame, Serif, Sero i Terrace.

Zahvaljujući širem spektru opcija, korisnici Samsung Smart televizora sada imaju brži i lakši pristup omiljenim zabavnim sadržajima i odgovorima na pitanja u realnom vremenu, kao i mogućnost neometanog upravljanja pametnim uređajima, pomoću glasovnog asistenta kojeg sami odaberu.

Korišćenje glasovnih komandi na pametnim televizorima omogućava laku pretragu kanala, podešavanje jačine zvuka, kontrolu aplikacija i još mnogo toga.

„Upotreba glasovnih asistenata na pametnim televizorima značajno je porasla od momenta kada je predstavljen Bixby 2018. godine. Sada, uz podršku Google asistenta i Amazon Alexe, pozivamo korisnike da očekuju i zahtevaju još više od svojih televizora,” rekla je Seline Han, potpredsednica poslovnog odeljenja za vizuelne displeje u kompaniji Samsung Electronics.

Оsim novih TV programa i filmova, Alexa, Bixby i Google asistent takođe pružaju informacije o vremenskoj prognozi, najnovijim rezultatima utakmica ili puštaju vaše omiljene melodije.

Pored toga, Google asistent korisnicima omogućava pristup i drugim Google uslugama koje im mogu olakšati svakodnevicu – Google Search, Photos, Maps, Calendar i mnoge druge.

„Integrisanjem Google asistenta u Samsung pametne televizore, želeli smo da dnevnu sobu povežemo sa ostatkom pametnog doma i korisnicima pomognemo da njime bolje upravljaju korišćenjem Google usluga. U okviru naše saradnje sa kompanijom Samsung, nastojimo da i na velikom ekranu ponudimo pomoć Google asistenta što većem broju korisnika širom sveta,” rekao je Jack Krawczyk, glavni menadžer proizvoda za Google Assistant.

Kreiranjem novog „hub-a” u bilo kojoj prostoriji u kući, Samsung pametni televizori sada se mogu koristiti za upravljanje osvetljenjem, podešavanje termostata, alarma ili obavljanje bilo kojih drugih zadataka, prema komandama odabranog glasovnog asistenta.

Prethodni tekstStari Beogram 4000c gramofon dobija novi sjaj
Sledeći tekstBoom Supersonic komercijalni supersonični mlaznjak

Leave a Reply