Kompanija Samsung kao vodeći proizvođač kućnih sistema za zabavu, svakodnovno kroz proces razvoja i inovacija unapređuje sisteme audio proizvoda, a sa svakim novim proizvodom i serijom donosi novo revolucionarno iskustvo. Samsung saundbar sistem u sinergiji sa Samsung televizorom pruža iskustvo sveobuhvatnog zvuka i novi nivo uživanja u video sadržajima.

Samsung je 2020. predstavio 9.1.4-kanalni model, dok je tokom 2021, kompanija otišla korak dalje sa svojim najnovijim 11.1.4-kanalnim modelom, HW-Q950A, koji ima dva zadnja suround kanala.

„Novododati kanali se nalaze sa strane zadnjih suround zvučnika i doprinose realističnosti dinamičnih scena poput aviona u letu ili jurnjave automobila, tako što omogućavaju zvuku da se odbije od bočne zidove pre nego što dopre do publike”, izjavio je planer proizvoda u kompaniji Samsung, Mingio Oh.

Impozantan zvuk karakterističan za bioskopske sale omogućavaju zvučnici visokiih performansi koji jasnim i kvalitetnim zvukom ispunjavaju celokupni prostor. Zahvaljujući 11.1.4 kanalnim zvučnicima, Dolbi Atmos tehnologiji i Samsung soundbar sistemu HW-Q950A, korisnici mogu da svoju dnevnu sobu pretvore u inovativnu bioskopsku salu i dožive novo iskustvo u gledanju omiljenih video sadržaja poput realističnog zvuka kišnog pljuska ili uzletanja aviona.

„Content kultura kojoj smo okrenuti se stalno razvija, inicirajući i razvoj zvuka od koga se očekuje da bude bogatiji, puniji i izražajniji. Zvuk postaje sve važniji jer ljudi danas gledaju širok spektar programa koji stavljaju veći naglasak na kvalitet zvuka, kao što su muzičke emisije i filmovi“, kaže Haekvang Park, glavni inženjer iz laboratorije za zvuk Samsung Visual Display Business.

Samsung soundbar HW-Q950A u sinergiji sa modelima televizora iz 2021. godine, a uz pomoć SpaceFit Sound+ tehnologije koja analizira dimenziju i okruženje prostora u kome se nalazi korisnik, nudi zadivljujući zvuk koji se prilagođava okruženju.

Obično, prilikom povezivanja soundbar sistema i televizora zvuk se emituje samo sa soundbar sistema uz pojavu tehničkih problema koji uključuju nesinhronizovani zvuk i razlike u tonu između dva uređaja.

Vrhunski stručnjaci i inženjeri zvuka, okupljeni u Samsung Audio Labaratoriji, sa sedištem u Kalifoniji, razvili su novu tehnologiju Q-Simfonija. Ova tehnologija predstavlja kompatibilnost, povezivanje i sinergiju ugrađenog i eksternog audio sistema koja čini da audio sistem televizora i soundbar zvuče kao savršeno naštimovani orkestar.

Kompanija Samsung je kroz povezivanje ova dva audio sistema donela korisnicima potpuno novo iskustvo.

Q-Simfonija prevazilazi ove probleme ugrađivanjem stereoskopskog zvučnog efekta koji omogućava zvuku da se reprodukuje kako kroz audio sistem uređaja, tako i kroz soundbar sistem.

Prethodni tekstTEST: Honor 50 (best buy nagrada) – Honor, drugo poglavlje
Sledeći tekstKako su povezane DIGITALNE navike dece i roditelja?

Leave a Reply