Xiaopeng HT Aero novi dizajn letećeg električnog automobila

Pre dve godine, kineski proizvođač električnih automobila Xiaopeng je predstavio koncept svog letećeg automobila. Odlučio je da stvori leteći automobil koji zaista izgleda kao letelica, a ne samo još jedan VTOL ili onaj koji zahteva pistu za poletanje i sletanje. Za one koji nisu upućeni, ovaj leteći automobil je zajednički poduhvat proizvođača EV-a Xiaopeng i HT Aero.

Novi dizajn letećeg električnog automobila se nadovezuje na integrisanu konfiguraciju kopna i vazduha koja je prvi put predstavljena pre dve godine, prikazujući značajna poboljšanja u dizajnu. Primećeno je da su ruke, rotori i povezani sistemi za letenje inženjerski projektovani tako da se potpuno preklapaju, omogućavajući jednostavno skladištenje unutar vozila.

Xiaopeng HT Aero

U celini, ovaj dizajn je više povezan nego originalni dizajn. Ceo automobil ima estetiku supersportskog automobila, dok visoko napredna pametna pilotska kabina omogućava jednostavno prelazak iz vožnje na kopnu u vazdušnu operaciju. Elementi kao što su volan, instrument tabla i ostali dinamički se prilagođavaju odabranom režimu. Usput, u režimu letenja postoji džojstik.

Za razliku od originalnog dizajna koji je prikazan kompjuterski, Xiaopeng HT Aero sada ima stvarni automobil za predstavljanje. Lepo. Navodno, može zaista leteti, ali moramo to da vidimo da bismo poverovali. U svakom slučaju, još jedno poboljšanje je integracija padobrana za spasavanje. Čuli smo od kineskih medija za automobile da će novi Xpeng leteći automobil biti opremljen padobranima u slučaju katastrofalnog kvara motora. Ponovo, ne možemo potvrditi da li je to tačno.

Smatramo da je ovo trebalo da bude prikazano jer je novi dizajn zaista cool. Izgleda kao geometrijska verzija Audi R8 sa produženim krajem. Veoma impresivno.

Xiaopeng HT Aero

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Top 5 snowboard daske za početnike...

Nećemo to ulepšavati, ali vaši prvi dani na snoubordu će biti mešavina padova, klizanja i modrica....

Top 5 satova spremnih za skijanje

Postoje pametni satovi s aplikacijama koji mogu pratiti vaše rute, vožnje i visine tokom jednog dana...

Garmin najavljuje veliko ažuriranje za vaš...

Jedna od najinteresantnijih novih funkcija koje će stići na vaš zglob u narednim danima je praćenje...

Gelfman IN-16 Nixie sat je uređaj...

Gelfman IN-16 Nixie sat je uređaj apsolutne lepote. Na tržištu danas nema drugog luksuznog ručnog sata...

Brellum Pilot GMT LE.3: Čisto zelena...

Pored svojih različitih modela iz osnovne kolekcije, švajcarski nezavisni brend Brellum takođe proizvodi nekoliko limitiranih serija...

Bremont postaje skriven sa modelom MBIII...

Bremont ažurira svoj model MIII sa novom verzijom u potpuno crnoj završnoj obradi. MBIII Stealth Limited...

Actros u ulozi džinovskog usisivača

Kada je reč o kamionima Mercedes-Benz, mogu se prilagoditi bilo kojoj upotrebi ili misiji, uključujući vozila...

Toyota Yaris Cross dizajniran od strane...

Toyota ojačava svaki ključni aspekt popularnog modela Yaris Cross, nastavljajući tradiciju kvaliteta koji su kompaktnom SUV-u,...

Ekskluzivno uživanje 365 dana – Mercedes-Benz...

Sa novim CLE Kabrioletom, Mercedes-Benz nastavlja svoju dugu tradiciju automobila sa otvorenim krovom i četiri sedišta....

Koncept sportskog automobila na baterije ide...

Konceptnim električnim dvosedom FT-Se s nultom emisijom štetnih gasova, Toyota predstavlja svoje uzbudljivo moguće rešenje za...
Pre dve godine, kineski proizvođač električnih automobila Xiaopeng je predstavio koncept svog letećeg automobila. Odlučio je da stvori leteći automobil koji zaista izgleda kao letelica, a ne samo još jedan VTOL ili onaj koji zahteva pistu za poletanje i sletanje. Za one koji nisu upućeni, ovaj leteći automobil je zajednički poduhvat proizvođača EV-a Xiaopeng i HT Aero. Novi dizajn letećeg električnog automobila se nadovezuje na integrisanu konfiguraciju kopna i vazduha koja je prvi put predstavljena pre dve godine, prikazujući značajna poboljšanja u dizajnu. Primećeno je da su ruke, rotori i povezani sistemi za letenje inženjerski projektovani tako da se potpuno preklapaju, omogućavajući jednostavno skladištenje unutar vozila.
Xiaopeng HT Aero
U celini, ovaj dizajn je više povezan nego originalni dizajn. Ceo automobil ima estetiku supersportskog automobila, dok visoko napredna pametna pilotska kabina omogućava jednostavno prelazak iz vožnje na kopnu u vazdušnu operaciju. Elementi kao što su volan, instrument tabla i ostali dinamički se prilagođavaju odabranom režimu. Usput, u režimu letenja postoji džojstik. Za razliku od originalnog dizajna koji je prikazan kompjuterski, Xiaopeng HT Aero sada ima stvarni automobil za predstavljanje. Lepo. Navodno, može zaista leteti, ali moramo to da vidimo da bismo poverovali. U svakom slučaju, još jedno poboljšanje je integracija padobrana za spasavanje. Čuli smo od kineskih medija za automobile da će novi Xpeng leteći automobil biti opremljen padobranima u slučaju katastrofalnog kvara motora. Ponovo, ne možemo potvrditi da li je to tačno. Smatramo da je ovo trebalo da bude prikazano jer je novi dizajn zaista cool. Izgleda kao geometrijska verzija Audi R8 sa produženim krajem. Veoma impresivno.
Xiaopeng HT Aero