Staro je opet postalo novo, a Philips Hue Iris stona lampa se vraća sa lepim poboljšanjem za 2020. godinu.

Svetlija, fleksibilnija i sa konkurentnom cenom, nova Iris lampa donosi sve funkcije koje je kompanije Signify dodala platformi Hue tokom šest godina od kada je prva lampa predstavljena.

Cena novog modela je 99,99 evra.

Kao i pre, Iris lampa izgleda pomalo kao futuristička meduza, a njeno transparentno telo podseća na neko kibernetičko stvorenje iz dubine mora.

Ono što je važnije, međutim, je to što je difuzor, koji je postavljen unutar providnog kućišta, sada proziran sa zadnje strane.

Drugim rečima, pored raznolikih boja koje dobijate sa prednje strane, sada dobijate i pozadinsko osvetljenje u istim bojama.

Beli prsten deluje pomalo jeftino, a cela lampa je vrlo lagana, međutim, ništa od toga nećete primetiti sa razdaljine od metar i više.

Još jedna promena na verziji za 2020. godinu je kabel.

Na prethodnom modelu bio je napravljen od obične plastike, a sada je obmotan tkaninom; to mu daje lepši izgled, a trebalo bi i da ga učini izdržljivijim.

Ako se desi najgore i ipak ga oštetite, onda ste u problemu, jer je kabel fiksiran za lampu i uključuje se u utičnicu umesto da bude obrnuto.

Najveća razlika na modelu za 2020. godinu tiče se performansi.

Sa svojih 570 lumena, novi model ima svetlo više nego duplo jače od stare Iris lampa, koja je isporučivala maksimalnih 210 lumena.

Boje imaju veće zasićenje.

S druge strane, svetlo možete da prigušite više nego što ste to mogli na staroj lampi, čak do ispod 1 posto osvetljenosti.

Svim ovim funkcijama upravljate preko Hue aplikacije koja je dostupna na iOS i Android uređajima.

Aplikacija je jednostavna za korišćenje, ima točkić sa bojama oko koga možete da prevlačite Iris ikonicu, i imate slajder za jačinu osvetljenosti na vrhu.

Bez Philips mrežnog uređaja ne možete, na primer, da aktivirate funkcije za buđenje i odlazak na spavanje, gde lampa imitira izlazak i zalazak sunca.

Sa svetlijim, bogatijim LED sijalicama krajnji rezultat je impresivniji i možete da izvučete više iz vaše Iris lampe.

Ne treba odmah da pobacate sve druge sijalice koje imate u prostoriji, ali Iris definitivno deluje kao korisna lampa umesto da bude samo svetleća dekoracija.

Prethodni tekstNOVO: “Discovery +” novi globalni striming servis
Sledeći tekstU dilemi ste oko poklona za Novu godinu? Evo rešenja!

1 komentar

  1. Sviđa mi se. Već neko vreme planiram da menjam skoro svu rasvetu u stanu. Totalno sam se naložila na xenon led rasvetu, a ova lampa je baš zanimljiva. Hvala za ideju.

Leave a Reply