Ekskluzivno uživanje 365 dana – Mercedes-Benz CLE kabriolet

Sa novim CLE Kabrioletom, Mercedes-Benz nastavlja svoju dugu tradiciju automobila sa otvorenim krovom i četiri sedišta. Ekspresivan dizajn, inteligentna tehnologija i vrhunska oprema garantuju užitak u vožnji na ekskluzivnom nivou. Ovaj novi model je baziran na sportskom modelu CLE Coupe. Međutim, klasični mekani krov od tkanine i dodatni visokokvalitetni detalji daju mu poseban karakter. CLE Kabriolet kombinuje dinamične karakteristike vožnje sa visokim nivoom svakodnevne udobnosti za uživanje na otvorenom tokom cele godine. Lansiranje na tržišta u Evropi počinje krajem aprila 2024. godine.

Zabava na otvorenom u bilo koje doba godine

Mercedes-Benz CLE Cabriolet, Exterieur

AIRCAP® električni sistem deflektora vetra i AIRSCARF® sistem grejanja prostora oko glave su standardna oprema. Oba sistema su dodatno unapređena. Oni čine vožnju sa otvorenim krovom na niskim spoljašnjim temperaturama prijatnijom. AIRCAP® se sastoji od dva elementa: deflektor vetra na vetrobranskom staklu usmerava protok vazduha preko glava putnika. Proširuje se pritiskom na dugme. Automatski deflektor vetra iza zadnjih naslona za glavu efikasnije smanjuje turbulenciju. AIRSCARF® proizvodi još topliji protok vazduha oko vrata i grla putnika na prednjim sedištima – čak i u uslovima nepovoljnog vetra.

Mercedes-Benz CLE Cabriolet, Exterieur

Standardno prilagođeni akustični meki krov takođe doprinosi upotrebljivosti CLE kabrioleta tokom cele godine. Dostupan je u crnoj, crvenoj ili sivoj boji. Višeslojna struktura sa opsežnom izolacijom pruža osnovu za najbolji toplotni komfor u svim godišnjim dobima. Takođe smanjuje buku vetra i buku vožnje. Meki krov se otvara i zatvara u roku od 20 sekundi do brzine kretanja vozila od 60 km/h. Po prvi put se pokreće isključivo električnom energijom, što ga čini još tišim. Standardno ugrađena motorizovana pregrada sa valjcima automatski odvaja preklopljeni mekani krov od preostalog dela prtljažnika.

Sportski luksuz u sopstvenoj klasi

Mercedes-Benz CLE Cabriolet, Exterieur

Slobodnostojeći 12,3-inčni potpuno digitalni displej i 11,9-inčni centralni ekran orijentisan ka vozaču u portretnom formatu privlače poglede u unutrašnjosti. Centralni displej se može električno nagnuti od 15 do 40 stepeni kako bi se sprečio odsjaj koji ometa kada je mekani krov spušten. Još jedan detalj je opciono dinamičko ambijentalno osvetljenje. Trake svetlosti prelaze iz kokpita preko vrata i zadnjih bočnih panela do iza zadnjih sedišta. Ovaj stilski ugođaj upotpunjen je sa još dva detalja: gornji deo kontrolne table, pojasne linije  i mekani poklopac za odlaganje stvari su presvučeni crnom veštačkom napa kožom. Kao dodatak ovim detaljima tu je i  hromirana ukrasna obloga koja se proteže oko celog putničkog prostora. Kako bi sprečili da se opciono dostupna kožna sedišta previše zagreju tokom leta, upotrebljen je poseban premaz koji reflektuje infracrvene zrake. Kao rezultat, kožna sedišta će biti i do 12 stepeni hladnija na direktnoj sunčevoj svetlosti od neobrađene standardne kože.

Mercedes-Benz CLE Cabriolet, Exterieur

Prednja sedišta razvijena isključivo za CLE imaju integralni dizajn sportskih sedišta. U kombinaciji sa opcionim Burmester® 3D surround sistemom zvuka, svako od njih ima dva zvučnika u nivou sa naslonima za glavu. Ovo stvara posebno personalizovano i impresivno muzičko iskustvo uz “Dolby Atmos” i “Spatial Audio” sisteme. Ovaj vrhunski zvučni sistem ima ukupno 17 zvučnika.

Prostrana unutrašnost

Mercedes-Benz CLE Cabriolet, Exterieur

Kao najveći kabriolet u segmentu srednje veličine, sportski model sa dvoja vrata nudi visok nivo udobnosti za četiri osobe. Dimenzije su: dužina 4.850 milimetara, širina 1.861 milimetar, visina 1.424 milimetara i međuosovinsko rastojanje od 2.865 milimetara. Putnici pozadi posebno imaju koristi od dodatnih 25 milimetara na međuosovinskom rastojanju. Između ostalog, imaju 72 milimetara više prostora za kolena i 19 milimetara više prostora za ramena i laktove. Ovo čini vozilo znatno prostranijim od C-Klase kabrioleta.

Mercedes-Benz CLE Cabriolet, Exterieur

Sa zapreminom od 385 litara (295 litara sa spuštenim krovom), prtljažnik je izuzetno praktičan za svakodnevnu upotrebu. Ako je potrebno, prtljažni prostor se može proširiti pomoću preklopnih naslona zadnjih sedišta.

Izuzetno interaktivno i prilagođeno

Mercedes-Benz CLE Cabriolet, Exterieur

Ponuda zabave je veoma interaktivna i personalizovana. Treća generacija MBUX (Mercedes-Benz User Experience) infotejnment sistema omogućava korišćenje aplikacija trećih strana (*na određenim tržištima) kao što su „TikTok“ platforma za zabavu, „Zoom“ sistem za video konferencije ili „Audials“, provajder internet radija i podkasta. MBUX Entertainment paket je opciono dostupan preko Mercedes me Store-a. Uključuje internet radio, striming muzike i paket podataka odabranog nezavisnog provajdera.

Dinamično i udobno iskustvo vožnje sa moćnim šestocilindričnim motorom vrhunskog ranga

Mercedes-Benz CLE Cabriolet, Exterieur

Šasija novog CLE kabrioleta omogućava uživanje u vožnji na krivudavim putevima. Istovremeno, nudi izuzetan komfor u vožnji na dugim putovanjima. Komforni sistem oslanjanja, koje je spušteno za 15 milimetara, deo je standardne opreme vozila. Ovaj sistem kombinuje izuzetno udobnu vožnju sa brzim, sportskim upravljanjem. Opciono je dostupno sportsko oslanjanje sa amplitudno selektivnim sistemom prigušenja. Opciono dostupan DYNAMIC BODY CONTROL sistem oslanjanja omogućava iskustvo vožnje koje je podesivo u širokom rasponu od ekstremno sportskog do udobnog kroz kontinuirano, prilagodljivo prigušenje oscilacija napred i pozadi.

Svi motori su izvedeni kao blagi hibridi. Svaki ima integrisani starter-generator i 48-voltni ugrađeni električni sistem. Ponuda nudi izbor četvorocilindričnih jedinica, kao i 3,0-litarski redni šestocilindrični benzinski motor na vrhu spektra snage (Mercedes‑Benz CLE 450 4MATIC, WLTP: kombinovana potrošnja goriva: 8,5 ‑7,9 l/100 km, kombinovana emisija CO₂: 192‑180 g/km) .

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Trek CarBack radar za bicikle

Novi Trek CarBack jedinica se hvali nizom funkcija uključujući otkrivanje vozila koja se približavaju sa zadnje...

DIGITALNI NOMADI MOGU ŽIVETI I RADITI...

Jedna od prednosti ljudi koji mogu raditi na daljinu (digitalni marketing, pisci, virtuelni asistenti, itd) je...

Panerai Radiomir Annual Calendar Goldtech sat

Jedan od satova koje je Panerai objavio na sajmu Watches & Wonders 2023 ima novi godišnji...

Najbolje premijere sa LVMH Watch Week...

Od 28. januara do 1. februara, održana je peta edicija LVMH Watch Week u „Sunshine State“...

Potpuno novi elektrifikovan G 580

Sa potpuno novim Mercedes-Benz G 580 sa EQ tehnologijom (kombinovana potrošnja energije: 30,3-27,7 kWh/100 km |...

Ako bi Džejms Bond bio zdravstveni...

Digitalno ne znači uvek moderno. To je činjenica. S tim u vezi, ne dopada se svima...

Novi vrhunski Mercedes-AMG GT 63 S...

Tokom vikenda Formule 1™ u Šangaju, Mercedes-AMG je predstavio novi vrhunski model u svojoj GT seriji....

TOP 5: Inovacije u skijanju

Od ruksaka za lavine koji izvlači vazduh iz snega do par sklopivih skija, evo najnovijih, najboljih...

Hyundai Motor i Kia otkrivaju tehnologiju...

Hyundai Motor Company i Kia Corporation su predstavili 'Active Air Skirt' (AAS) tehnologiju koja minimalizuje aerodinamički...

Mammut Free 28 sa izdvojivim Airbag...

Ovaj ranac teži samo 1.5 kg i ima kapacitet od 28 litara, što ga čini idealnim...