Kao što CD-ovi, gramofonske ploče i kasete daju muzici fizički oblik, nova era odlično dizajniranih konzola i komoda vraća se u svet hi-fi uređaja da kontrira velikoj praznoći koju donose ultrakompaktni zvučnici i nevidljivi striming servisi. Stereo komode i konzole su komadi nameštaja za pokazivanje i imaju više zajedničkih karakteristika sa luksuznim nameštajem nego sa visokotehnološkim dizajnom. U nastavku možete videti neke od najelegantnijih načina da svetu pokažete svoju ljubav prema muzici.

Presavijena komoda za gramofonske ploče kompanije H Miller Bros

„Presavijena komoda za gramofonske ploče“ je niskostojeća komoda napravljena od ispresavijane ploče prirodnog drveta, pažljivo izrađenog da odaje utisak jedne ploče koja je savijena tako da se dobije prostor za odlaganje gramofonskih ploča.

Dizajn potpisuju braća Hju i Hauard Miler iz studija H Miller Bros a Presavijena komoda za ploče je dostupna u raznim materijalima, uključujući beli jasen furniran slojem breze, kao i hrast, iroko i crni orah. Standardni gramofon je posebno modifikovan model kompanije Fluance koji je neprimetno ugrađen u gornju površinu komode.

Prikazani primerak ima gramofon Bang & Olufsen Beogram 5000 i završnu obradu od iroko drveta.

CENA: OD £ 2.000

Wrensilva Club Series

Wrensilva Club Series je ograničena kolekcija od tri ključne muzičke konzole ove kalifornijske kompanije, a to su modeli M1, The Standard i Loft.

Sa detaljima od vrhunskih materijala, uključujući i umetke od sedefa, svaka konzola iz Club Serije nudi kombinaciju majstorske izrade i zvuka visoke vernosti, zahvaljujući visokokvalitetnom gramofonu i zvučnicima, povezivanju sa striming servisima (kao i kompatibilnošću sa Sonos ozvučenjem) i praktičnom dodatku skladišnog prostora za vaše gramofonske ploče.

CENA: OD $ 5,999

Miniforms Caruso

Caruso je komad nameštaja u potpunosti izrađen u pop art stilu koji je za kompaniju Miniforms dizajnirao Paolo Kapelo. Sa ugrađenim 50-vatnim sistemom zvučnika i Bluetooth povezivanjem, ova konzola vuče inspiraciju iz najranijih dana pojačavanja gramofonskog zvuka, sa keramičkom „trubom“ ugrađenom u stilizovani kredenac sa tankim nogarama.

Kapelo opisuje ovaj komad kao nešto što „svako odmah može da prepozna kao kredenac koji pušta muziku“.

CENA: OKO 4.000 EUR

Treća generacija R7 Radiograma visoke vernosti kompanije Ruark

R7 Radiogram visoke vernosti kompanije Ruark možda ima naziv u retro stilu, ali tehnologija koja je primenjena u ovoj elegantnoj stereo konzoli apsolutno ide u korak s vremenom.

Unutar uzanog kućišta ugnežđen je komplet drajvera i zvučnika, kao i radio, Bluetooth pa čak i CD plejer.

Postoji i opciono povezivanje sa televizorom uz opremu za priključivanje koja transformiše konzolu u elegantnu policu, a sistem je dostupan u boji oraha ili lakirano sivoj boji.

CENA: £ 2.500

Luno EGB2

Muzičari Den Nouls i Dženifer Farmer osnovali su kompaniju Luno u Los Anđelesu kako bi spojili svoju ljubav prema vintidž modernizmu i zvuku visokog kvaliteta.

EGB2 je flegšip model ove kompanije, koji predstavlja spoj minimalističkog gramofona sa integrisanim bifeom. EGB2 dolazi u boji američkog oraha, sa detaljima poput čaša za viski sa rubovima zlatne boje, a ploče pušta preko integrisanog gramofona, zvučnika i sabvufera.

Takođe može i da strimuje muziku sa vaših uređaja bežičnim putem i ima standardnu memoriju koja može da skladišti do 150 ploča.

CENA: $ 9,995
Prethodni tekstOtkrivamo vam Sva Toyota električna vozila!
Sledeći tekstBalmain x Rossignol

Leave a Reply