FIAT 500 LEGO Creator Expert

Brendovi FIAT i LEGO stvorili su novi „Fiat 500 LEGO Creator Expert“ komplet, predstavljen u izložbenom prostoru ita. Spazio MRF u krugu fabrike Mirafiori u Torinu.

„Tokom svog sjajnog istorijata, FIAT 500 je prevazišao svoju originalnu materijalnu manifestaciju i zauzeo je mesto u kolektivnoj podsvesti, postajući svetski simbol. Ovo je takođe potvrđeno njegovom nedavnom pojavom u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku,“ naglasio je Kristijano Fijorio (Cristiano Fiorio), director brend marketinga komunikacija u FCA za region EMEA. „Dobro znamo da LEGO bira samo istaknute proizvode, i znamo da FIAT 500 nije samo automobil već i umetnički i kulturni fenomen sa snažnom simboličkom vrednošću, ali i radostan i šarolik izraz italijanskog duha širom sveta.“
 

Partnerstvo između kompanija FIAT i LEGO deo je šireg projekta u okviru koga će FCA grupa biti deo više ekskluzivnih partnerstava u vidu licenciranja, usmerenih ka povećanju vidljivosti svojih brendova izvan sveta automobilizma, i prenošenju ključnih vrednosti svakog od njih.

To takođe potvrđuje novi „FIAT 500 LEGO Creator Expert“ komplet, koji slavi jedan od najpoznatijih simbola italijanske proizvodnje na svetu, i predstavlja omaž legendarnom filmu La Dolce Vita.

Inspirisan legendarnim modelom FIAT 500F s kraja šezdesetih, novi komplet obuhvata model od 960 delova, s funkcionalnim šiberom, detaljnim enterijerom, nosačem za prtljag s rezervnom točkom, zadnjim nosačem za prtljag i haubom koja može da se otvori kako bi se ubacio motor kada se model završi.

Komplet takođe obuhvata i štafelaj, paletu, i sliku automobila ispred Koloseuma u Rimu.
 
Zvanična prezentacija novog kompleta „FIAT 500 LEGO Creator Expert“ održana je u izložbenom prostoru Spazio MRF u krugu sedišta u Mirafioriu u Torinu, gde je model poznatog FIAT automobila izložen u veličini 1:1.

Model je napravljen od 189.032 LEGO kocke, za šta je bilo potrebno 830 sati.
Nakon događaja, flota od više od 50 klasičnih automobila FIAT 500 ispratila je prvi „LEGO Creator Expert FIAT 500“ model u LEGO prodavnicu u ulici Via Roma, u centru grada.

Komplet je u prodaji od 1. marta na zvaničnoj internet prezentaciji LEGO.com i u LEGO prodavnicama.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde