Ime Bugatti već dugo se vezuje za ludački brze automobile.

Bugatti Chiron Super Sport 300 možda nije više najbrži automobil na svetu, ali to nema veze jer je francuski proizvođač superautomobila nedavno predstavio novi hiperbrzi hiperautomobil po imenu Bugatti Bolide.

Bugatti Bolide je automobil namenjen za trkačke staze koji donosi nenormalne brojke po pitanju performansi.

Pokreće ga osmolitarski W16 motor koji troši trkačko gorivo od 110 oktana i koji ima četiri nova turbopunjača, tako da hiperautomobil razvija neverovatnih 1.825 konjskih snaga pri 7.000 obrtaja u minuti i kamionskih 1.850 Nm obrtnog momenta pri 2.000 obrtaja u minuti.

Još neverovatnija je činjenica da automobil ima samo 1.250 kilograma. Rezultat toga je neprikosnoveni odnos mase i snage od 0,67 kg po konjskoj snazi.

Još uvek nema zvaničnih podataka o performansama, međutim, Bugatti na papiru predviđa da će model Bolide ubrzavati do stotke za nepojmljivih 2,17 sekindi a od 0-200 km/h za samo 4,36 sekundi.

Automobil će biti toliko brz da će do 300 km/h stizati za svega 7,37 sekundi.

Bugatti predviđa da će Bolide „dobrano premašiti brojku od 500 km/h“, ali ostaje nejasno da li će probati da ugrozi rekord od 508 km/h koji je postavio model SSC Tuatara za 2020 godinu.

Što se tiče estetike, automobil je očekivano elegantan, ali naravno da samo reč „elegantan“ nije dovoljna da se opiše ovaj egzotični hiperautomobil.

Ukoliko želite da podrobnije pogledate dizajn i tehnikalije modela Bugatti Bolide, kliknite OVDE.

Prethodni tekstMarshall Major IV bežične slušalice sa neverovatnim trajanjem baterije
Sledeći tekstOvaj prečišćivač vazduha ima minijaturnu šumu u sebi

Leave a Reply