Početna AUTOMOBILI Continental je predstavio novi koncept održive gume

Continental je predstavio novi koncept održive gume

Skoro svi automobilski brendovi su na putu ka održivoj mobilnosti, eliminaciji emisija CO2 i ostalim ekološkim trendovima.

Čak se i Continental obavezao da postane najprogresivniji proizvođač guma do 2030. godine po pitanju ekološke i društvene odgovornosti.

Kako bi ispunio ovaj cilj, Continental je u moru električnih vozila na Sajmu automobila u Minhenu predstavio Conti GreenConcept gumu u okviru izmeštenog Međunarodnog sajma mobilnosti (IAA).

Conti GreenConcept međutim nije ograničen samo na predstavljanje nove gume.
Ovaj koncept otelotvoruje cilj da se minimizira potrošnja resursa u svakom koraku u okviru lanca vrednosti ove gume.

Nova koncept guma je apsolutno održiva, uključujući odabir i nabavku sirovina, pa čak i načine za produžavanje životnog veka gume.

U Continentalu tvrde da više od polovine sirovina koje koriste su ili reciklirane ili dolaze iz obnovljivih izvora.

Dobrih 35 posto materijala u Conti GreenConcept gumi takođe dolazi iz obnovljivih izvora. Neki od biomaterijala koji se koriste su prirodni kaučuk iz maslačaka, silikat iz pepela pirinčanih ljuspica i biljna ulja i smole – i svi oni dovode do značajnog smanjenja u upotrebi materijala zasnovanih na sirovoj nafti.

Conti GreenConcept guma takođe koristi 17 posto recikliranih materijala, uključujući reciklirani čelik i rafinisanu ugljeničnu čađ, kao i poliester iz recikliranih plastičnih flaša za kućište gume.

Ta tehnologija nazvana je ContiRe.Tex, a Continental će je postepeno uključivati do 2022. godine.

I za kraj, guma koja se koristi u gazećem sloju Conti GreenConcept pneumatika predstavlja jedinjenje koje je 100 post Taraxagum prirodni kaučuk, što omogućava višestruku obnovu gazećeg sloja.

Zelena osnovna linija gazećeg sloja obeležava prelazak sa gazišta na kućište. Neoštećena kućišta mogu da se koriste nekoliko puta.

Prethodni članakGoPro HERO10 je stigao i donosi dva puta brže smenjivanje slika
Sledeći članakNAUTIČKI RADARSKI SKENERI

Leave a Reply