Intenzivno zavodljiv dizajn novog PEUGEOT 308, prirodno vrhunskog ranga, nosi novi grb ovog brenda. Ukupna optimizacija arhitekture poboljšava unutrašnji prostor, potvrđuje njegovu dinamičnost i identitet.

U tehnološkom smislu, novi PEUGEOT 308 nudi pomoć u vožnji najnovije generacije, novi PEUGEOT i-Cockpit® uključujući i-Connect® Advanced, informativno-zabavni sistem koji je intuitivan, povezan i odlučno moderan.

Efikasne i visoke performanse do najsitnijih aerodinamičnih detalja, novi PEUGEOT 308, veran snazi izbora, nudi punjive hibride uparene sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, benzinski ili dizelski motori.

Da bi postigao svoj cilj aerodinamičke efikasnosti, novi PEUGEOT 308 nije težio da poboljša svoje držanje i stil spolja, već iznutra, zahvaljujući ogromnom radu na arhitektonskoj optimizaciji i performansama nove karoserije.

Živahna boja novog PEUGEOT 308 usklađena je što je više moguće sa njegovom strukturom. To je naročito vidljivo na vrlo izraženim obrisima krila.

Na bokovima, jednostavna i glatka bočna strana prikazuje svoj snažni karakter sa dva oštra kvadrata nadovežena prednjim i zadnjim točkovima. Dizajn bočnog dela oslanja se na istoriju identiteta brenda (PEUGEOT 205, 208, 308 …), ali nosi živost karoserije izvedene na silueti.

Zadnji deo, sa strateškim aerodinamičkim performansama, dizajniran je na osnovu optimalnih tačaka prolaza za siluetu limuzine kako je definisano u vazdušnom tunelu.

Stoga se karakteristična linija stila zasniva na ovim optimalnim aerodinamičkim performansama, kao i linija nestajanja na vrhu krova, kojoj je bio potreban dugački spojler koji je karakterističan za stil novog PEUGEOTA 308.

Prednja svetla koriste LED tehnologiju od prvog nivoa završne obrade.

Izrezane i tanke linije doprinose dinamici i identitetu ovog novog PEUGEOT-a 308. Dnevna svetla u obliku kuke na prednjem braniku.

Ovaj lagani potpis savršeno je u skladu sa trenutnim PEUGEOT-ovim stilom, prepoznatljiv na prvi pogled i danju i noću.
Na nivoima GT / GT Pack, Full LED farovi su još tanji i imaju PEUGEOT Matrix LED tehnologiju, za veću efikasnost i sigurnost u svakodnevnoj upotrebi.

Na zadnjem delu, svetla su u full LED tehnologiji prikazivajući 3 linije modernog i specifičnog svetlosnog potpisa.

Novi PEUGEOT 308 doći će sa 7 boja: Olivine Zelena, Vertigo Plava, Elixir Crvena, Pearl Bela, Ice Bela, Artense Siva, Perla Crna

Novi kompaktni upravljač uključuje senzore koji mogu da detektuju držanje ruku na upravljaču kada koristi nova pomoćna sredstva u vožnji. Ergonomski, zagrejan (opcionalno), uključuje sve kontrole: radio, medije, telefon, pomoć u vožnji.

Smešten u nivou očiju, 10-inčni digitalni panel od osnovnog nivoa opreme. U GT, klaster je u 3 dimenzije.

Potpuno prilagodljiv, ovaj digitalni klaster ima nekoliko načina prikaza (TomTom povezana navigacija, radio / mediji, pomoćna sredstva za vožnju, protok energije, itd.) Koji se mogu menjati direktno sa upravljača.

Novi informativno-zabavni sistem pruža svima najbolje od sveta pametnih telefona i najbolje od sveta automobila, u zavisnosti od njihovih želja i potreba. Ergonomičan i dosledan svakodnevnoj upotrebi, svaki vozač (do 8 profila) može da definiše i sačuva svoj prikaz, atmosferu i postavke.

Funkcija deljenja ekrana je sada bežična i u nju je moguće povezati dva telefona istovremeno.

Centralni ekran visoke rezolucije od 10 inča je u potpunosti i lako prilagodljiv, moguće je podesiti izgled pomoću „vidžeta“ ili prečica, vrlo je lak za upotrebu i reaguje poput tableta.

Lako je skenirati različite menije s leva na desno, od vrha do dna za obaveštenja ili pritiskom sa 3 prsta kako bi se lista aplikacija pojavila.
Možete se lako vratiti na glavnu stranicu pritiskom na dugme „Početna“, baš kao i pametni telefon.

Dizajn sedišta novog PEUGEOT-a 308 dizajniran je s pažnjom na komfor i naglašava kvalitet korišćenih materijala: evoluciona šarena tkanina, alkantara, reljefna koža i nappa koža.
U verzijama GT dolaze sa potpisom u boji Adamite koji takođe naglašava instrument tablu, panele vrata i jastučiće od pene na konzoli.

Prednja sedišta su standardno ili opciono dobila AGR (Aktion für Gesunder Rücken) pečat odobrenja, nagrađujući i ergonomiju i opseg podešavanja.

Takođe mogu biti opremljeni sa 10-smernim električnim podešavanjima sa dve mogućnosti uštede.
Oba prednja sedišta takođe mogu biti opremljena opcionim pneumatskim sistemom masaže sa 8 delova sa nekoliko različitih programa i grejanjem sedišta.

U zavisnosti od zemlje, putem veb stranice „prodaja putem interneta“ kupac može da kupi svoje novo vozilo, vrati staro vozilo i finansira svoje novo vozilo sa svog pametnog telefona, tableta ili računara.

Svaki kupac imaće slobodu da odabere da im se vozilo besplatno dostavlja kući, dok se precizno pridržava svih sigurnosnih standarda.

Novi PEUGEOT 308 će se u Evropi prodavati u drugoj polovini 2021. godine, a proizvodiće se u Francuskoj u fabrici u Mulhouse-u.

Prethodni tekstTri premijum audio komponente, da unapredite vaš kućni zvučni sistem
Sledeći tekstSajam TOYOTA Automobila 2021

Leave a Reply