Ovo je vanbrodski motor koji donosi savršeni balans između izvanredne snage i potiska, uz odličnu potrošnju goriva i veliku pouzdanost, a sve to u laganom, veoma stilizovanom „pakovanju“.

Napravljen za svakodnevno korišćenje na većim brodovima, ovaj novi vanbrodski motor je predvodnik na tržištu i može da koristi gorivo od 91 oktana, a takođe je i prvi četvorotaktni vanbrodski motor sa 300 konjskih snaga i dva propelera.

Ovaj visokotehnološki i inovativni DF300B je dizajniran da bude robustan, jednostavan za korišćenje i svestran, što ga čini savršenim vanbrodskim motorom za veće brodove.

Bilo da koristite brod za posao ili za uživanje, gde god da se nalazite na planeti, ovaj novi vanbrodski motor predstavlja ultimativno rešenje za vas.

KARAKTERISTIKE PROIZVODA

Inovativni kontra-rotirajući propeler donosi bolji potisak pod vodom, a s obzirom na to da kontra-rotirajući propeleri ravnomerno raspoređuju obrtni moment motora preko dva propelera, obrtni moment po propeleru se smanjuje a prečnik zupčanika može da se smanji.

Smanjenje prečnika zupčanika je omogućilo da se dizajnira manje i mnogo hidrodinamičnije kućište zupčanika.

Pri velikim brzinama kavitacija može da dovede do značajnog gubitka brzine i kontakta propelera sa vodom.

Novi DF300B prevazilazi ovaj problem uz pomoć veoma naprednog dizajna kućišta zupčanika.

Uračunljiva dinamika fluida i bezbroj test vožnji rezultirali su revolucionarnim dizajnom koji ne samo da smanjuje otpor već i omogućava veoma efikasan protok vode do propelera.

Nova postavka od dva propelera je razvijena i donosi neverovatno ubrzanje i poboljšane performanse.

Tokom testiranja ova konfiguracija zabeležila je najveće brzine, čak i pod velikim opterećenjem i pri visokim obrtajima.

Geometrija lopatica propelera je takođe optimizovana u skladu sa ovom konfiguracijom što za rezultat ima neverovatno zahvatanje vode i ubrzanje.

Kada se šest lopatica okreće, kontra-rotirajući propeler proizvodi snažan obrnuti potisak.

Materijali od kojih su napravljeni zupčanici na motoru DF300B su ultrajaki kako bi izdržali visoko opterećenje i prošli su poseban toplotni tretman koji im daje dodatnu snagu i pouzdanost.

Ultimativni Suzuki vanbrodski motor uvek teži tome da bude lakši i snažniji.

Novi DF300B koristi provereni blok motora zapremine 4,4 litre, što mu daje ogroman obrtni moment i čini ga V6 motom sa najvećom zapreminom na celom tržištu.

Dotok hladnijeg, suvljeg vazduha direktno u motor omogućava jedinstvena kombinacija sistema direktnog usisavanja i sistema dvostrukih otvora vazduha.

Ovaj revolucionarni pristup obezbeđuje direktan protok vazduha i eliminiše unos vode, čak i tokom najrigoroznijih testova na vodi.

Ubrizgavanjem goriva postižu se dve stvari, gorivo se atomizira i hladi se cilindar.

Da bi se obezbedila neophodna snaga i hlađenje, gorivo mora biti potpuno ubrizgano tačno u pravo vreme i pod odgovarajućim uglom.

POGLEDAJ KOMPLETNU PONUDU
Prethodni tekstIFA 2020: LG 8K OLED televizori sa najnaprednijim gejming funkcijama
Sledeći tekstIFA 2020: Nova LG vizija doma za buducnost – Zivot je lep kod kuce

Leave a Reply