Nova Porsche katamaran superjahta ima više oblina od modela 911

Prelepi katamaran je pravi svemirski brod na vodi

Niko ne bira Porsche da bi se uklopio u masu.

Ovaj brend koji je poznat po legendarnim sportskim automobilima je sada preneo svoje dizajnersko umeće na pučinu sa novim prelepim katamaranom.

Ovo futurističko plovilo dužine 41 metra – koje je napravljeno u brodogradilištu Kockums u Švedskoj i isporučeno ove godine – rodilo se iz ideje singapurske kompanije Royal Falcon Fleet i Poršeovog dizajnerskog studija.

Ova upečatljiva jahta po imenu Royal Falcon One ima višetrupni dizajn koji je plod mašte pomorske dizajnerske firme Incat Crowther.

Ovaj alumunijumski dvostruki trup je estetski veoma privlačan, ali takođe ima i vrhunsku funkcionalnost – njegova velika širina obezbeđuje efikasno krstarenje kao i pregršt prostora.

Moderni enterijer je obogaćen detaljima presvučenim luksuznom kožom koji odlično idu uz ultraluksuznu spoljašnjost.

Royal Falcon One ima pet prostranih kabina i može da primi do deset gostiju. Tri duple kabine su raspoređene po glavnoj palubi, dok se glavna i VIP kabina nalaze na gornjoj palubi.

Glavna kabina koja se prostire celom širinom trupa ima privatnu palubu a gosti mogu da uživaju u raznoraznim luksuznim sadržajima, poput šanka, prostora za druženje, salona sa fenomenalnim pogledom, đakuzija sa ležaljkama za sunčanje i garažom za pomoćni čamac.

Ovo plovilo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim – i na koje se čekalo čitavih 10 godina – pokreću dva MTU 16V 4000 M93L dizel motora snage 4.600 KS i dva Rolls-Royce KaMeWa waterjet pogonska sistema.

U stanju je da seče talase brzinom od 35 čvorova i ima autonomiju od 1.000 nautičkih milja pri nešto ležernijih 30 čvorova.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

U potrazi za savršenstvom – Segway...

Segway P100S - Izgled P100S je glomazan, krupan električni skuter, i jedan je od Segway skupljih modela....

Lavoie može biti Apple u kategoriji...

Šta ako bi električni trotinet bio dizajniran da bude premijum vozilo, puno inovacije i povezanosti, sa...

F77 Space Edition je limitirano ‘svemirsko...

U cilju poštovanja uspešnog sletanja Chandrayaan 3 na južnom polu Meseca, indijska startap kompanija za električnu...

Toyota dodaje drugi model Century

Kao što se i očekivalo, nova varijanta SUV-a Century će se voziti na Toyota TNGA platformi,...

Crua Culla V2 vreća za spavanje...

Opšte govoreći, ako želite da vam bude toplo i udobno dok spavate napolju, spavate u izolovanom...

Vile inspirisane Lamborghini automobilima

San postaje stvarnost u Dubai Hills Vista, premium delu Dubai Hills Estate-a i domu najekskluzivnijih adresa...

Naim za Mulliner: najsavremeniji audio sistem...

Najsofisticiraniji audio sistem ikada kreiran za automobil, novi Naim za Mulliner je rezultat 10,000 sati razvojnog...

Loncin LX700AU-5/LX700AU-5A XWOLF700L – Jake performanse

WOLF X serija korisnicima pruža vrlo pristupačnu zabavu na otvorenom kao saputnik u istraživanju prirode. Vrednosti LONCIN-X...

QOODER – I dalje, jedini skuter...

Oni su napravili prvi serijski skuter na četiri točka koji može da se naginje i nazvali...

STELS 850 Guepard – Ruski gepard

Flegšip model brenda STELS je ATV850, najsnažniji i tehnološki najnapredniji ruski ATV. Inženjeri kompanije VELOMOTORS su...
Niko ne bira Porsche da bi se uklopio u masu. Ovaj brend koji je poznat po legendarnim sportskim automobilima je sada preneo svoje dizajnersko umeće na pučinu sa novim prelepim katamaranom. Ovo futurističko plovilo dužine 41 metra – koje je napravljeno u brodogradilištu Kockums u Švedskoj i isporučeno ove godine – rodilo se iz ideje singapurske kompanije Royal Falcon Fleet i Poršeovog dizajnerskog studija. Ova upečatljiva jahta po imenu Royal Falcon One ima višetrupni dizajn koji je plod mašte pomorske dizajnerske firme Incat Crowther. Ovaj alumunijumski dvostruki trup je estetski veoma privlačan, ali takođe ima i vrhunsku funkcionalnost – njegova velika širina obezbeđuje efikasno krstarenje kao i pregršt prostora. Moderni enterijer je obogaćen detaljima presvučenim luksuznom kožom koji odlično idu uz ultraluksuznu spoljašnjost. Royal Falcon One ima pet prostranih kabina i može da primi do deset gostiju. Tri duple kabine su raspoređene po glavnoj palubi, dok se glavna i VIP kabina nalaze na gornjoj palubi. Glavna kabina koja se prostire celom širinom trupa ima privatnu palubu a gosti mogu da uživaju u raznoraznim luksuznim sadržajima, poput šanka, prostora za druženje, salona sa fenomenalnim pogledom, đakuzija sa ležaljkama za sunčanje i garažom za pomoćni čamac. Ovo plovilo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim – i na koje se čekalo čitavih 10 godina – pokreću dva MTU 16V 4000 M93L dizel motora snage 4.600 KS i dva Rolls-Royce KaMeWa waterjet pogonska sistema. U stanju je da seče talase brzinom od 35 čvorova i ima autonomiju od 1.000 nautičkih milja pri nešto ležernijih 30 čvorova.