Povezana, udobna i superiorna kabina novog Nissana Qashqai postavlja novi standard segmenta za vrhunski osećaj, prepoznatljiv dizajn i poboljšanu upotrebljivost.

Napredne tehnologije Nissanove inteligentne mobilnosti su nadohvat ruke vozača, sa udobnošću i kvalitetom pri svakom dodiru.

Novi vrhunski materijali, pametne funkcije i pažljivo osmišljeni detalji poboljšavaju kabinu koja pruža inovativan dizajn i praktičnost u svakoj dimenziji.

Matthew Weaver, potpredsednik u Nissan Design Europe, rekao je: “Novi Nissan Qashqai je savršena kombinacija izražajnog dizajna i očekivanja kupaca. Njihove potrebe određuju naš fokus, a naša smela rešenja ispunjavaju njihova najveća očekivanja. Ovim modelom sledeće generacije podigli smo Qashqai na novi nivo nudeći vrhunsko, ali istovremeno praktično, luksuzno, ali ipak pristupačno i napredno, ali i upotrebljivo okruženje koje će postaviti standard za druge da ga slede.”

Novi materijali za sedišta stvaraju privlačnu i raskošnu kabinu u kojoj možete da se opustite.
Za izradu novog dizajna Nappa kože potrebno je 25 dana i više od 60 minuta za dizajn novog vezenog 3D dijamantnog štepa.

Za dodatnu notu luksuza, uvedena je funkcija masažnog sedišta sa tri programska načina rada na vrhunskim verzijama za oba prednja sedišta sa prilagođenim podešavanjima preko sistema NissanConnect.

Velika pažnja posvećena je kvalitetu ergonomskog i estetskog prekidača menjača i tasterima sa visokokvalitetnim, taktilnim osećajem koji pružaju korisnicima više samopouzdanja i prefinjenosti.

Raspored na centralnoj konzoli je optimizovan zahvaljujući saradnji između Nissanovih dizajnera i inženjera kako zbog ergonomije tako i upotrebljivosti. Centralno mesto zauzima novi, pametni i manji selektor brzina za automatske verzije.

Na verzijama sa pogonom na sva četiri točka, prekidač za izbor načina vožnje je stilizovan sa mat hromiranim prstenom i piano crnom završnom obradom, dajući vozačima taktilni portal za različite načine vožnje.

“Između funkcija dizajna, inženjeringa i planiranja proizvoda, više nego ikada radili smo na podizanju ambijenta za naše kupce, tako da je njihova vožnja udobna, prefinjena, prijatna i stvara osećaj blagostanja. Automobil je mesto gde će naši kupci, njihove porodice i prijatelji provoditi vreme i to bi trebalo da bude izuzetno iskustvo,” rekao je Marco Fioravanti, potpredsednik planiranja proizvoda u Nissan Automotive Europe.

Veći, 9-inčni ekran visoke rezolucije NissanConnect je digitalni ulaz za navigaciju, postavke zabave i vozila, a kompatibilan je sa Android Auto i Apple CarPlay.

Takođe je predstavljen bežični Apple CarPlay.

Višenamenski korisnički profili sa podešavanjima memorije omogućavaju da navigacija, muzika i sistemske preferencije budu prilagođene svakom vozaču.

Bez obzira da li je u pitanju DAB radio ili emitovanje sa pametnog telefona, osigurana je izuzetna reprodukcija zvuka zahvaljujući audio sistemu Bose® Premium.

Sadrži 10 zvučnika i Boseovo Acoustimass bass kućište smešteno u prtljažnik za jasan, moćan zvuk naštimovan da pruži optimalan kvalitet zvuka namenjen svim putnicima, ne samo onima na prednjim sedištima.

Veštine Home-to-Car (od kuće do automobila) kompatibilne su sa Google pomoćnikom i Amazon Alexa uređajima, uz Alexa funkcionalnost predstavljenu za treću generaciju Qashqaia
Preko aplikacije za pametni telefon NissanConnect dostupne su brojne jedinstvene funkcije vozila kao što su daljinsko upravljanje sirenom i svetlima, kao i daljinsko zaključavanje i otključavanje.

Takođe se mogu podesiti pametna upozorenja uključujući brzinu, vreme i zonu sa aplikacijama koje obaveštavaju ako je vozilo prekoračilo zadate parametre.

Ako ne koriste navigaciju sa svog telefona, vozači mogu da pristupe TomTom 3D mapama i funkciji Live Traffic (saobraćaj uživo) koji uključuju napredne navigacione funkcije kao što su bežično ažuriranje mapa, uslovi saobraćaja u realnom vremenu, Google prikaz ulica, lokacija kamera za brzinu i cene goriva.

Navigacija Door-to-door je takođe dostupna kroz aplikaciju uključujući funkciju My Car Finder (pronađi moj automobil).

Stolen Vehicle Tracking (praćenje ukradenog vozila) uvedeno je u novi Qashqai.

Ova usluga pruža kontakt 24/7 sa policijom i korisničkim servisima treće strane, uz automatsko obaveštavanje o krađi putem aplikacije za pametni telefon NissanConnect, omogućavajući praćenje i pronalaženje vozila.

Dugme u automobilu, kome se pristupa putem prikaza na ekranu NissanConnect, omogućava kupcima da se obrate dobavljaču za pomoć 24/7 kako bi ih povezao sa najbližim servisom za otklanjanje kvarova i vuču. Za razliku od eCall, sistem se ne aktivira automatski u slučaju nesreće.

Prednja konzola za skladištenje pruža prikladno bežično punjenje od 15 w za pametne telefone – među najsnažnijem u segmentu – i zadovoljava čak i uređaje najvećih dimenzija, uključujući nedavno predstavljen Apple iPhone 12 Pro Max.

Povezanost je dostupna svim putnicima zahvaljujući konzoli koja sada nudi prednje i zadnje USB priključke za punjenje sa USB-A i USB-C portovima.

“Uveli smo visok nivo povezivanja sa novim vozilom Qashqai koja će našim kupcima omogućiti da prate svoj automobil, komuniciraju sa njim i ojačaju samopouzdanje, putem njihovih kućnih uređaja za pomoć ili pametnih telefona. Ali u središtu ovih novih karakteristika je praktičnost i jednostavnost upotrebe za naše kupce,” rekao je Gareth Dunsmore, potpredsednik za marku i iskustvo kupaca u Nissan Automotive Europe.

Poboljšana visina sedišta i bočno podešavanje sada više nego ikada ranije mogu udobno da prime putnike šireg spektra građe, od odraslih visine od 145 cm (4’9) do 192 cm (6’3). Nagib jastuka prednjeg sedišta na najvišem stepenu Qashqaia doprinosi još prilagodljivijoj udobnosti.

Za još više samopouzdanja tokom dinamične vožnje, naslon sedišta i oblik jastuka su poboljšani tako da pružaju bolju bočnu potporu, a takođe je poboljšan i ugao oslonca.

Nova opcija grejanja upravljača takođe pruža dodatni osećaj blagostanja tokom zimskih meseci.

Vrata prtljažnika koja se otvaraju i zatvaraju bez dodira omogućavaju pristup prtljažniku kada su ruke sve samo ne slobodne.

Ukupan kapacitet za prtljag povećan je za više od 50 litara u odnosu na model prethodne generacije, delimično zbog spuštanja poda prtljažnika za 20 mm kao posledica poboljšanog dizajn zadnjeg vešanja.

Za lakši utovar u uslovima slabog osvetljenja, sada postoji dvostruko osvetljenje u prtljažnom prostoru koje pruža bolju osvetljenost.
U zadnji deo takođe je ugrađena utičnica od 12 v za napajanje uređaja kao što je električna rashladna torba za kampovanje.

Poboljšana ergonomija i dizajn vrata znači da je novi Qashqai lakši za ulazak i izlazak u poređenju sa prethodnom generacijom, a to je posebno očigledno u ograničenim prostorima kao što su višespratna auto parkirališta.

Sve zajedno, od niza funkcija aplikacija jednostavnih za korišćenje i zasnovanih na pametnim telefonima, udobnih i praktičnih masažnih sedišta i grejanog upravljača, završne obrade i materijala za ekstra putnički i prostor za odlaganje, novi Qashqai će, opet, pomeriti granice onog što kupci mogu da očekuju od crossovera srednje veličine.

Treća generacija Nissanovog pionirskog vozila koje postavlja trendove, ponudiće iskustvo življenja u kabini koje će biti jednako udobno, bezbrižno i prijatno za putnike kako na početku njihovog putovanja, tako i na kraju.

Prethodni tekstTEST: APPLE IPHONE 12 – PODIŽE LESTVICU
Sledeći tekstStari Beogram 4000c gramofon dobija novi sjaj

Leave a Reply