Više ne morate da nosite svoj instrument u muzičku školu ili kod privatnog nastavnika.

Ovi kursevi vam omogućavaju da učite od kuće i pokrivaju sve nivoe znanja, od učenja osnova pa naviše.

Ako ste početnik, i to je sasvim u redu, jer predavači su strastveni profesionalni muzičari, a kursevi su osmišljeni u skladu sa rastućim nivoima težine kako biste mogli da napredujete tempom koji vama odgovara.

Ali to što su časovi unapred snimljeni a nastavnici nisu fizički prisutni ne znači da vam neće biti dostupni.

Većina njih ažurno odgovara na poruke i uvek su tu da odgovore na vaša pitanja i pruže vam pomoć kada vam je potrebna.

Pomoć možete dobiti i od drugih polaznika putem domaćih zadataka koje pregledaju drugi učenici ili kroz onlajn diskusije.

MasterClass

Ako tražite renomiranog i poznatog instruktora, MasterClass ima pregršt vrhunskih profesionalaca iz svih sfera muzičke industrije.

Lista poznatih ličnosti koji imaju svoje kurseve na ovoj platformi je ogromna i uključuje imena kao što su Alicia Keys, Santana, Danny Elfman, Itzhak Perlman, Tom Morello i DeadMau5.

Časovi gitare, ukulelea, bubnjeva i pevanja su lako dostupni, ali postoje i opcije i za ljude koji žele da zađu iza scene, uključujući kurs za produkciju i muzički aranžman koji drži Timbaland, kurs filmske muzike koji drži Hans Zimmer, kao i kurs kuracije muzike i DJ-inga koji drži Questlove.

Možete da se pretplatite na MasterClass za 15 dolara mesečno.

ISPROBAJTE MASTERCLASS

Skillshare

Sa 27.000 dostupnih kurseva (uključujući 2.000 besplatnih), Skillshare predstavlja ogroman i nepregledan izvor edukativnog onlajn sadržaja na praktično svaku temu, ali takođe je i savršen za muziku i instrumente.

Sve kurseve osmišljaju i drže pravi muzičari koji takođe prave nastavni plan i detaljno objašnjavaju svoje veštine.

Ovo je odlična onlajn platforma u okviru koje ćete biti deo zajednice sa sebi sličnim ljudima koji poseduju veštine različitih nivoa, ali svi dele istu strast prema datom instrumentu ili temi.

A kada napišete svoju prvu pesmu, postoji još mnogo drugih kurseva koji će unaprediti vašu karijeru, kao što je digitalna produkcija, čitanje muzike i povećanje broja strimova na servisima kao što su Spotify i SoundCloud.

Paketi za početnike kreću od 99 dolara godišnje.

ISPROBAJTE SKILLSHARE

Udemy

Udemy je ogromna platforma na kojoj možete naučiti razne stvari.
Ako želite da naučite da svirate neki instrument, čak i ako je neki neuobičajen, najverovatnije ćete naći kurs koji tražite na ovoj platformi.

Kursevi pokrivaju mnogo više od samo klavira, gitare ili usne harmonike i zalaze u muzičku teoriju i pisanje tekstova za muziku, a sve kurseve osmišljaju i predaju profesionalci iz ove industrije.

Postoje i kursevi za prilično usku publiku, toliko čak i da neki pokrivaju specifične muzičke žanrove i stilove izvođenja, što je odlično za ljude koji već imaju zacrtane određene muzičke ciljeve.

Članarina kreće od 11,99 dolara.

ISPROBAJTE UDEMY

Coursera

Bilo da hoćete da naučite da svirate gitaru ili da naučite malo o muzičkoj teoriji, Coursera ima kurseve za vas sa svih strana sveta.

Ovaj sajt je prvobitno počeo sa nudjenjem onlajn lekcija sa univerziteta Stanford ali se kasnije eksponencijalno proširio.

Biće vam lako da naučite da svirate neki instrument uz razne kurseve sa poznatih univerziteta kao što su Muzički koledž Berkli, Jejl, Univerzitet u Njujorku a možete i da pohađate kurseve univerziteta u Melburnu, Hong Kongu i Meksiku.

Pored učenja instrumenata, možete da nađete i kurseve o muzičkoj produkciji, istoriji muzike pa čak imate i kurs koji se isključivo fokusira na pesme Bitlsa.

Takođe možete da zaradite bodove za diplomu, ako ste već upisani na master program, i dobijete isto zvanje kao i studenti na kampusu bez potrebe da ikada napustite svoj dom.

Cene variraju.

ISPROBAJTE COURSERA
Prethodni tekstPrvi pogled na novi EQB
Sledeći tekstRecenzija: Sennheiser IE 300 bubice

Leave a Reply