Početna Trends Novi materijal omogućava 3D štampanje većeg dela kuće u jednom danu

Novi materijal omogućava 3D štampanje većeg dela kuće u jednom danu

Kompanija Mighty Buildings može da sazida garsonjeru od 32,5 m2 za 24 sata.

blank
ATV & NAUTICA 2020

Tajni sastojak u građevinskom procesu kompanije Mighty je sintetička supstanca po imenu Light Stone Materijal, koja očvrsne kada se izloži UV svetlu.

Ta supstanca je dovoljno snažna da izdrži sopstvenu težinu prilikom štampanja horizontalnih linija, što pojednostavljuje proces štampanja čvrstih struktura od tog materijala.

BMW_NextGen_2020_640x157px
BMW_NextGen_2020

Kompanija Mighty Buildings planira da predstavi građevine različitog dizajna, ali za sada nudi samo strukture sa zakrivljenim zidom kao atraktivnim dizajnerskim elementom.

blank

To čine i delimično radi demonstracije, ne bi li pokazali šta je sve moguće uraditi sa ovim materijalom.

U kompaniji Mighty Buildings melju materijal za spoljne zidove kuće, kako bi građevini dali oblik ili izgled po želji, od klasične fasade do nešto kompleksnijih dekorativnih obrazaca.

S obzirom na to da se ceo proces odvija u zatvorenom okruženju, u kompaniji Mighty takođe mogu da uhvate prašinu tokom procesa mlevenja ne bi li iskoristili taj materijal za neko sledeće štampanje.

blank

Strukturni obrazac unutar zidova popunjen je penom, čime se poboljšava zadržavanje toplote u odnosu na tipične drvene zidove sa izolacijom od pene ili fiberglasa.

Kompanija Mighty je već isporučila nekoliko svojih građevina u Kaliforniji i trenutno možete da se stavite na listu čekanja ako želite jednu za sebe.

Mighty Buildings za sada nudi šest različitih konfiguracija počevši od garsonjere površine 32,5 m2 sa cenom od 100.000 dolara pa sve do trosobne kuće sa dva kupatila i cenom od 285.000 dolara.

blank

Međutim, kako proizvodnja bude rasla, i procesi budu postajali efikasniji, tako će i cene padati.

Postoje neki detalji koji se mogu personalizovati, poput boje i teksture zida.

Međutim, većina elemenata su učvršćeni, kako bi proizvodni proces bio što efikasniji.

blank

Kuće takođe dolaze sa veš mašinom i instalacijama za nju.

BMW_NextGen_2020

Leave a Reply