Kompanija LG Electronics (LG) započela je takmičenje Misija za budućnost zamišljeno kao globalni izazov za startup kompanije u otkrivanju novih tehnologija i poslovnih ideja koje stvaraju bolju budućnost.

Domaćin prvog takmičenja je novi inovacioni centar u silikonskoj dolini LG NOVA gde se radi sa startup kompanijama i preduzetničkim zajednicama na izgradnji poslovanja i uvođenja još više inovacija u kompaniju LG.

Misija za budućnost je devetomesečno takmičenje koji će se održavati svake godine sa ciljem da se podrže najbolje ideje, koncepti i poslovanja koji će poboljšati kvalitet života u zelenijoj, pametnijoj i povezanijoj budućnosti. Odabrani učesnici će raditi sa LG NOVA timom na razradi predloga u roku od 3-6 meseci, nakon čega će se odabrati finalisti u martu 2022. godine.

Finalisti će biti u prilici da uz podršku tima LG NOVA, sa sedištem u Kaliforniji, ubrzaju rast i pređu na sledeću fazu poslovanja, potencijalno započinjući novi poslovni projekat sa kompanijom LG. Planirano je da se izdvoji 20 miliona dolara za finansijsku podršku finalistima kroz ulaganje, resurse, sredstvima za razvoj ideja i pristupom globalnom lancu snabdevanja kompanije LG kako bi zajednički izgradili poslovanje.

Tokom čitavog procesa, učesnici takmičenja sa jedinstvenim poslovnim idejama biće u prilici da sarađuju sa kompanijom LG i njenim partnerima kroz pristup resursima, mentorstvu i pilot programima kako bi nastavili da razvijaju svoje poslovanje.

„Takmičenje Misija za budućnost je prvi korak LG NOVA spajanja različitih inovacija kroz saradnju sa inovatorima i startup kompanijama širom sveta kako bi zajedno razvijali ideje i gradili poslovanje“, rekao je dr Sokwoo Rhee, senior potpredsednik za inovacije u kompaniji LG koji vodi LG NOVA. „Jednostavno rečeno, kompanija LG želi da stvara pozitivan društveni uticaj i verujemo da različite perspektive mogu dovesti do boljih inovacija za širu globalnu zajednicu. To znači pristup tehnologijama za održiv život, ekološki prihvatljivi proizvodi i sveukupna društvena inkluzivnost. Naš cilj je da inovacijama spašavamo ljude, sačuvamo planetu i stvorimo bolji život za sve.“

Prijave za takmičenje traju do 25. oktobra i moguće putem sledećeg linka missionforthefuture.lgnova.com, dok će pobednici biti proglašeni u junu 2022. Na kraju će do 10 kompanija dobiti priliku da izgrade poslovanje kroz partnerstvo sa kompanijom LG.

Ocenjivanje startup kompanija “prvih 50“ održaće se u periodu od 31.oktobra do 31.decembra kada će 50 kompanija imati pristup resursima za razvoj zajedničkog poslovanja uključujući osnovnu poslovnu infrastrukturu, umrežavanje sa svetskim tehnološkim liderima, mentorstvom i mogućnošću partnerstva. Ova grupa će se takođe povezati sa korporativnim partnerima kompanije LG, investicionim fondovima, pilot programima i drugim uticajnim organizacijama kako bi došli do dodatnih poslovnih mogućnosti.

Tim LG NOVA će nastaviti saradnju sa startapima iz “prvih 50“ od januara do marta 2022. godine sa namerom da objavi “izabranih 20“ krajem marta 2022.
Ovoj grupi će biti omogućen pristup kapitalnim investicijama, globalnoj LG infrastrukturi i drugim poslovnim resursima u skladu sa zajedničkom strategijom rasta i potrebama.

Tim LG NOVA će zatim izabrati “10 najboljih“ pobednika u izazovima krajem juna 2022. koji će imati priliku da razvijaju svoje poslovanje u saradnji sa kompanijom LG.

Prethodni tekstCTC 625 OPEN
Sledeći tekstApocalypse Manufacturing je od modela RAM TRX napravila vozilo sa 6×6 pogonom

Leave a Reply